Zeytinburnu'nda, babaannesi ile yol kenarında yürüyen 12 yaşındaki Erva Şahin, seyir halindeki çöp kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybetti, babaannesi ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Çöp kamyonun, kazadan birkaç dakika önce de bir dükkanın tabelasına çarptığı öğrenildi.

Kaza dün öğle saatlerinde, Çırpıcı Mahallesi Modabağ 6. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zeytinburnu Belediyesi’ne bağlı çöp kamyonunun şoförü sokak arasında dönüş yaparken bir fotoğrafçı dükkanının tabelasına çarptı. İş yeri sahibine zararını karşılayacağı sözünü veren ve telefon numarasını bırakan şoför, tekrar araca bindi. Aracı çalıştıran şoför bu kez de yolda yürüyen Erva Şahin ve babaannesine çarptı. Lastiğin altında kalan Erva Şahin olay yerinde hayatını kaybetti, babaannesi ise kazayı ufak sıyrıklarla atlattı. Kaza mahalline gelen polis geniş çaplı incelemelerde bulundu. Şoför gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Acı haberi alan küçük kızın yakınları olay yerinde sinir krizleri geçirdi.

Çöp kamyonunun tabelasına çarptığı iş yerinin sahibi Cumhur Aktaş kazayı şöyle anlattı: “Çöp kamyonu önce tabelaya çarptı. Sürücü aşağı indi. Zararımı karşılayacağını söyledi. Daha sonra kamyon sürücüsü aracına bindi ve yoluna devam etti. Herhalde bu sırada küçük kız ve babaannesi çöp kamyonunun önündeydi. Araç yüksek olduğu için sürücü önündekileri görmedi. Bu şekilde kaza meydana geldi. Yolların darlığından şikayet eden mahalle sakinleri de çok sayıda aracın yol kenarına park etmek zorunda kaldığını ve bu nedenle yayaların kaldırımda yürüyemediğini dile getirdi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.