Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde çöplerin tutuşturulması sonucu alevlere ormanlık alana sıçradı. Orman yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile evlere sıçramadan söndürüldü. Yangında bir dönümlük ağaçlık alan kül oldu.

Yangın, Kırmacı Mahallesi Erinç Özdamar Sokak’ta ki ormanlık alanda meydana geldi. İddiaya göre mahalle sakinlerinden kimliği belirsiz bir kişi çöp konteynerinin yanındaki çöpleri tutuşturdu. Alevler bir süre sonra ormanlık alana sıçrayınca yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüyen yangını fark eden mahalle sakinleri itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü İtfaiye Ekipleri ile Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Ekipleri üç ayrı noktadan söndürme çalışması başlattı. Yangın, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından tamamen söndürüldü.

Kırmacı Mahallesi’ndeki yangında bir dönümlük ormanlık alandaki ağaçlar ve çalılar yandı. Mahalle sakinleri yangının söndürülmesi ile rahat bir nefes aldı. Kırmacı Mahalle sakinlerinden Ahmet Demir, yangının çöplerin tutuşturulması sonucu çıktığını düşündüklerini belirterek itfaiye ekiplerinin erken müdahalesi ile evlere sıçramasının önlendiğini söyledi.

Yangınla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.