Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması düzenlendi.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Ramazan Köseoğlu, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri, basın mensupları ve vatandaşların katıldığı program, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin Engelliler Haftası münasebetiyle hazırladığı “Siyaset, Engellilere Karşı Yükümlülüklerini Yerine Getirmelidir” konulu basın bildirisinin okunmasıyla başladı.

Basın bildirisinin ardından konuşan Kaymakam Levent Kılıç, engellilerin seslerini duyurmak için daima bir arada durmaları ve birlikte hareket etmelerinin faydalı olacağını ifade etti. Kamu binalarının engellilere kolaylık sağlayacak şekilde tasarlanması gerektiğini belirten Kaymakam Kılıç, inşaatı süren yeni Hükümet Konağı’nın da engellilerin rahatça hareket edebileceği şekilde tasarlandığını söyledi. İdareci olarak eksikliklerin farkında olduğunu söyleyen Kılıç, “Konuşarak, paylaşarak hep birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz. Ümit ediyorum ki, tüm vatandaşlarımız bu konularda daha duyarlı olacak. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzun bilinciyle hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Ramazan Köseoğlu da engellilerin sesi olacaklarını ifade ederek, "Daha yaşanılabilir bir Çorlu için, engelsiz bir şehir düşüncesiyle, sorunlarımızın siz değerli büyüklerimizin destekleriyle çözüleceğine inanıyor, bu özel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.