Çorum’un Soğucak köyünde aynı aileden 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın biçerdöver tartışması nedeniyle yaşandığı iddia edildi. Öte yandan katliam sonrası kayıplara karışan saldırgan, jandarma komandoları ve köpek timlerinden oluşan ekip tarafından aranıyor.

Aynı aileden 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin de ağır yaralandığı olay dün akşam saatlerinde İskilip ilçesine bağlı Soğucak köyünde meydana geldi. Köydeki ahşap oyma atölyesini basan Muharrem Kazancı’nın (59) açtığı ateş sonucu Satı Şimşek (75) olay yerinde, Hasan (30) ve Hüseyin Eryaz (27) kardeşler ise kaldırıldıkları Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan anne Keziban Eryaz’ın (50) tedavisi ise aynı hastanede devam ediyor. Atölyede bulunan iki kişinin yara almadan kurtulduğu olayın ardından saldırgan Muharrem Kazancı kayıplara karıştı.

KATLİAM NEDENİ BİÇERDÖVER TARTIŞMASI

Olayın ardından saldırının nedeni de ortaya çıktı. İddiaya göre, Muharrem Kazancı’nın yeni biçerdöver almasının ardından iki taraf arasında tartışma yaşandı. Kazancı’nın köydeki tarlaları biçerdöveriyle hasat etmek istediği, Eryaz ailesinin ise başka bir biçerdöverciyle anlaşmaya çalıştığı öğrenildi. Eryaz ailesinin kendisini reddetmesine sinirlenen Muharrem Kazancı’nın tüfek ve tabancayla atölyeyi basarak saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi.

DEDE ERYAZ: TÜFEĞİ ELİNDEN ALINCA TABANCAYA SARILDI

Saldırıdan sağ kurtulan Hüseyin Eryaz (77), yaşananları anlattı. Saldırganın atölyeye girerek tüfekle torunları Hasan ve Hüseyin'i vurduğunu söyleyen Eryaz, “Dışarı çıkınca arkadan sarıldım ve tüfeği elinden aldım. Tüfeği alınca bu kez tabancayı çıkararak benim hanımımı ve gelinimi vurdu. Tüfeği dolu sandım ateş etmek istedim ancak bu kez bana 10 el kadar ateş etti. Kaçtıktan sonra üst yoldan tekrar gelerek yine ateş açtı. Sonra kaçarak gitti.” dedi.

GERİDE 3 YETİM KALDI

Köy sakinlerinden Mehmet Yurdusever ise olayda ölen Hasan ve Hüseyin kardeşlerin yardımsever kişilikleri ile tanındığını ifade etti. “Çok üzülüyoruz, söyleyecek bir şey bulamıyoruz.” diyen Yurdusever, “Hasan’ın 2, Hüseyin’in ise 1 çocuğu vardı. Hepimiz çok üzgünüz. Nasıl böyle bir şey oldu hala anlayamıyoruz.” diye konuştu.

JANDARMA KÖYDE ÖNLEM ALDI

Olayın ardından jandarma komandolarından oluşan 100 kişilik ekip, köye gelerek güvenlik önlemleri aldı. Halen köyde bulunan jandarma komandolar, köpek timleriyle birlikte saldırganın bulunması için aramalara devam ediyor.