Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Koza-İpek Medya Grubu’na yönelik gerçekleştirilen operasyonun, basın özgürlüğüne yönelik bir girişim olduğunu belirtti.

Muhalif medyaya yönelik operasyon ve baskıları kınayan ÇGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, özgür basın kavramının artık sadece kağıt üzerinde kaldığı vurgulandı.

Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğinin aktarıldığı ÇGC’nin açıklamasında “Artan terör olayları ve ardı ardına gelen şehit cenazeleri, yüreğimizi dağlıyor. Ateş düştüğü yeri yakar ama düşen her bir vatan evladı, yürekteki acıyı daha da arttırıyor. Türkiye’nin önceliği, artan terör olaylarının önüne geçip, insanların yaşama hakkının güvence altına alınıp, demokrasinin güçlendirilmesi olması gerekirken, ne yazık ki gelecek adına kaygı veren gelişmeler yaşanıyor. “ denildi.

Anayasa’da; ‘Basın hürdür, sansür edilemez’ ifadesinin yer almasına karşın, bugün darbe dönemlerini dahi aratmayacak uygulama ve olayların yaşandığı belirtilen Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Demokratik toplumlarda olmazsa olmaz olan ‘özgür basın’ kavramının, artık kağıt üzerinde kaldığını üzülerek görüyoruz. Özellikle muhalif olan, aykırı ses çıkaran basın kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak, Kanaltürk, Bugün Gazetesi ile birlikte Bugün TV gibi muhalif gazete ve televizyonları bünyesinde barındıran Koza-İpek Medya’ya yönelik operasyon, kaygılarımızı artırmaktadır. Söz konusu baskının, ‘teröre finansman’ suçlamasıyla gerçekleştirilmesi daha da vahim bir durumdur. Unutulmamalıdır ki, basın; iktidarın faaliyetlerinden toplumu haberdar ettiği gibi yine iktidarı denetleme ve eleştirme işlevini de yerine getirmek zorundadır. Eleştiri sınırları içerisinde kalmak kaydıyla yapılan her haberin dikkatle üzerinde durulması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak, bu eleştirileri iktidarın; bir saldırı ya da başkaldırı olarak yorumlayıp, muhalif basını susturmaya yönelik bir tutum ve davranış içine girilmesi, bu ülkeye ve Türkiye demokrasisine vurulacak en büyük darbedir. Bizler, basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazı olarak görüyor ve bu konuda Koza Medya Grubu’na yönelik operasyonlarını kınıyoruz.”