Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kültür Müdürlüğü 21-23 Ekim tarihleri arasında 14 üniversiteden 17 akademisyenin katılımı ile Deri El Sanatları Festivali gerçekleştirecek.

Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival ile ilgili bilgi veren Öğretim Görevlisi Serdar İnözü, farklı üniversitelerden akademisyenler, ustalar, zanaatkâr ve sanatçıların katılımı ile bir ilke imza atacaklarını söyledi.

Serdar İnözü, Anadolu’nun her bir köşesinde bu sanatı günümüze kadar aile boyu yaşatmaya çalışan birbirinden değerli usta/zanaatkâr ve sanatçıların yanı sıra, pek çok akademisyenin de bu alanda araştırmalar yaparak, yazdıkları makaleler ve verdikleri eğitimler ile Deri El Sanatının yaşatılması için yoğun çaba gösterdiğini belirtti.

Öğretim Üyesi İnözü, şunları kaydetti: “Deri el sanatları alanında faaliyet gösteren, akademisyen, usta/zanaatkâr ve sanatçıları ve bir araya getirerek söyleşiler, sergi ve atölye çalışmalarından oluşan bir proje gerçekleştirilmesinin ülkemiz için büyük bir kazanç olacağı kanaatini oluşturdu. Bu kapsamda Türkiye genelinde deri el sanatları alanında çalışmalar yapan ilgili kişilere ulaşılarak festivalimize davet ettik. Büyük bir memnuniyet ve istek ile davetimizi kabul eden 14 üniversiteden 17 akademisyenle Kültür Bakanlığı Geleneksel El Sanatları SOKÜM sanatkarlarının katılımları ile Deri El Sanatları Festivali’ni düzenliyoruz. Akademisyen, usta/zanaatkar ve sanatçıların birbirleri ile paylaştıkları akademik bilgiler, geleneksel dokunuş, deneyim ve tecrübelerin bir sonraki nesillere aktarılması, ülkemiz için büyük bir kazanç ve gurur verici bir çaba olarak görüyoruz. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan bu festivalimize destek verenlere teşekkür ederiz. Bu alanda faaliyet gösteren tüm sanatseverleri festivalimize davet ediyoruz.”