Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözde soykırım yasasını onaylayan Almanya'yı çok sert eleştirdi. "Ey Almanya, Holokost'un hesabını vereceksin!" diyen Erdoğan ne demek istedi. Holokost nedir, nerededir, hangi ülkededir? Holokost'ta neler oldu? Almanya Holokost'ta ne yaptı? Detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabahattin Zaim Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada "Ey Almanya, bak yine söylüyorum; önce Holokost'un hesabını vereceksin. Namibya'da 100 bini aşkın Namibyalıyı nasıl yok ettiniz, nasıl öldürdünüz onun da hesabını vereceksin." dedi.

Holokost Nedir?

Nazi Soykırımı, Yahudi Soykırımı, Holokost (Yunanca: yanıp kül olan), ya da Shoa (İbranice: Felaket), Almanya'nın Nazi döneminde yaklaşık 6 milyon Yahudinin sistemli bir şekilde öldürüldükleri katliama verilen isimdir. Yahudilerin yanında Sinti, Roman, Yenişler ve diğer "Çingene" denilen insanlar, özürlüler, homoseksüeller, Yehova'nın Şahitleri, entellektüeller, savaş tutsakları, Lehler ve diğer Slavlar da bu katliamın kurbanları olmuşlardır.