Doğu Anadolu Güneydoğu Anadolu Birliği (DAGAP) Genel Başkanı Doğan Bayram, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. "AKP’nin patlak tekerini Bahçeli kendi eliyle tamir etti" diyen Bayram, TBMM meclis başkanlığı seçimlerini muhalefet partilerinin iyi değerlendiremediğini söyledi. Daha demokratik ve daha özgürlükçü bir Türkiye oluşturma gayretinin MHP'nin desteğiyle sağlanamadığını belirten Bayram, "Maalesef milletin göstermiş olduğu basiret, parlamentoya yansımadı. Türkiye’nin önünü tıkayan siyaset halen devam etmektedir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, göstermiş olduğu inat ve yok sayma politikasının, milliyetçi kardeşlerimizi de üzdüğünü düşünüyoruz. Bu tarz politikalar ise hiçbir şekilde kimseye fayda sağlamayacaktır." dedi.

Tabloya iyi bakıldığında, yasakçı Türkiye’yi isteyenlerin açıkça gözükeceğini söyleyen Bayram, "Arka kapılar ardında anlaşan AKP ve MHP ne kadar senaryoda kavgalı gibi görünse de arka sahnede müthiş gizli kapaklı olaylar dönüyor. AKP 2015 ve sonrası için her şeyini MHP’ye borçludur, çünkü AKP’nin patlak tekerlerini Bahçeli kendi eliyle tamir etmiştir, şimdi de AKP’nin binmiş olduğu araç lastikleri patlak ama Bahçeli eli ile tamir edilen bu araçta yol alacağını düşünüyor." dedi.

Herk iki partinin de bu şekilde oy oranlarını yüksetmek istediğini belirten Bayram, "Bu tabloyu herkesin iyi izlemesi ve siyasi partilerin bir an önce hükümeti kurması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca olası bir erken seçimde ne AKP’nin, ne de MHP’nin oylarını artırması söz konusu olamaz, olursa da ancak bir mucize olur. MHP, AKP’nin kamyonuna su taşımaya devam ettiği müddetçe MHP’nin barajı geçemeyeceğini çok iyi görmekteyiz." şeklinde konuştu.