Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Büyükşehir ile Adım Adım Bursa’ projesi çerçevesinde ‘Evliya Çelebi’nin İzinde’ adlı 1. etap doğa yürüyüşü, 150 katılımcı ile gerçekleşti. Uludağ’ın eşsiz bitki örtüsü eşliğinde gerçekleştirilen yolculuk Sarıalan’dan Hünkar Köşkü’ne kadar sürdü.

Tayyare Kültür Merkezi önünde buluşan doğaseverler Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nün ikramı olan kumanya, yağmurluk, şapka ve doğa yürüyüşü bilgilendirme kitapçıklarını alarak otobüslerle Sarıalan Teleferik İstasyonu’na ulaştılar. Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği çatısı altında bulunan dağcılık kulüpleri, sağlık ekipleri ve diğer katılımcılar gruplandırılarak Federasyon İl Temsilcisi Nazif Makas’tan yaka kartlarını teslim aldı ve yürüyüş başladı.

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde yer alan Buzcular Patikası’nın da gezildiği yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediyesi personelleri de katıldı. Yürüyüşün ilk durağı olan Kadıyayla’ya ulaşan katılımcılar, burada mola verdi. Daha sonra Buzcular Çeşmesi’ne ulaşan doğa tutkunları, Buzcular Patikası’nda da Uludağ’ın eşsiz bitki örtüsünü inceleyerek Hünkar Köşkü’ne ulaştı. Katılımcılar Hünkar Köşkü’nde de Bursa manzarasını izledi. Programın sonunda katılımcılara sertifikaları da verildi.