İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Dağdeviren, "Artık Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olma mecburiyeti var" dedi.

Dağdeviren, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAMİMDER) tarafından düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, Mısır ve Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında Müslümanların zulüm altında olduğunu söyledi.

İslam ülkelerinde Müslamanlara zulüm yapanların isimlerinin Ahmet, Mehmet, Abdullah veya Esed olmasına üzüldüğünü belirten Dağdeviren, "İslam dininde bu tür olayları Müslümanların yapabileceğine cevaz verilmiyor. Bugün Esed ve Sisi'nin, çekinmeden kuş vurur gibi insanları vurması, kimyasal silahlarla saldırı yapması ve Abdullahların da bunlara destek vermesi, İslam diniyle de asla bağdaşmamaktadır" diye konuştu.

Yaşanan olaylardan ders alınması gerektiğini ifade eden Dağdeviren, halkın artık kendi idarecilerini seçmesinin zamanı geldiğini vurguladı.

Müslümanları birlik olmaya çağıran Dağdeviren, şunları kaydetti:

"Bizler, Esed'i, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ı ve Birleşik Arap Emirliklerini, Müslüman olarak biliyorduk ama yaşanan bu süreçte kimin ne olduğunu gördük ve öğrendik. Artık Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olma mecburiyeti var. Mezhep, din, dil ve ırk ayrımı yapmadan ne pahasına olursa olsun, insan odaklı birarada yaşamayı öğrenmeliyiz. Umutluyum çünkü ne kadar üzülsek ve mahçup olsak da Allah, nurunu muhakkak tamamlayacaktır."