Genelkurmay Başkanlığı dün (28 Ocak) gerçekleşen önemli yurtiçi olaylara ilişkin internet sitesi üzerinden bilgilendirme yaptı.
Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından dün saat 07.25 sıralarında Hakkâri Yüksekova’da Dağlıca Üs Bölgesi’ne uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldığı belirtilen ilk olayda, Yapılan taciz ateşine, bölgede bulunan ateş destek vasıtaları ile derhal karşılık verilmiştir. Teröristlerin taciz ateşleri, unsurlarımızın karşı ateşleri sonucu kesilmiştir.” bilgisi verildi.

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler 25 Ocak günü de yine aynı bölgedeki Gevanakurki Tepe bölgesinden, Hakkâri Yüksekova-Dağlıca bölgesinde bulunan İleri Emniyet Üs Bölgelerine, uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açmıştı.

Dün sabaha karşı saat 02.30 sıralarındaki diğer bir olayda ise kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından, Şırnak Silopi’de, geçici köy korucusu olan şahsa ait bir kamyonetin, evinin önünde benzin dökülmek suretiyle yakıldığı ve olay hakkında adli tahkikat başlatıldığı ifade edildi.