Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) işbirliğiyle 11-14 Mayıs günleri arasında 'DAP-ETÜ Bilim Şenliği'nin ilkini gerçekleştirilecek.

ETÜ yerleşkesinde 4 gün sürecek bilim şenliğine, DAP Bölgesinde bulunan 13 üniversiteden 250 öğrenci yanı sıra Erzurum il merkezinde bulunan ortaokul ve lise öğrencileri katılacak. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, amaçlarının öğrencilere bilimi sevdirmek, aynı zamanda öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi. Demir, şenlik süresince öğrencilerin heyecanlı ve unutulmaz anlar yaşayacaklarını belirterek, "Bilim Şenliği süresince öğrenciler unutulmaz saatler yaşayacak." dedi.

DAP Bölgesinde beşeri ve sosyal sermayeyi geliştirmek için bilim şenliğine destek verdiklerini ifade eden Başkan Demir, şenlik kapsamında bilimsel atölyeler, konferanslar ve laboratuvar çalışmaları, sergi, yarışma programları yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklere de yer verileceğini dile getirdi.

DAP Bilim Şenliği programıyla hem bilimin eğlenceli doğası keşfedilecek hem de bilim insanlarıyla sohbetler yapılacak. Şenlikte ayrıca yerel grup ve tanınmış sanatçıların vereceği konserlerle öğrenciler keyifli saatler geçirecek.