15 Temmuz gecesi darbecilerin ilk hedefi olan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı kimdir? Kendini kahramanca feda ederek darbeyi önleyen Ömer Halisdemir kimdir? Ömer Halisdemir nereli? Zekai Aksakallı nerelidir?

Darbe girişiminin yaşandığı gecenin en kritik hedefiydi Özel Kuvvetler Komutanlığı. Ancak bir kahraman çıktı ve onlara engel olarak adeta darbe girişiminin seyrini değiştirdi.
Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın yaveri Astubay Başçavuş Ömer Halisdemir, darbecilerin başındaki isim olan 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgenaral Semih Terzi'yi alnının ortasından vurarak darbecilerin özel kuvvetleri ele geçirmesini önledi.

Ardından Zekai Aksakallı topladığı 20 kadar güvendiği adamıyla darbecilerin kontrolüne geçmek üzere olan Gölbaşı'ndaki birlik merkezini geri aldı. Darbeciler yakalandı.

Ancak Fetullahçı Terör Örgütü'nün planının orada bitmediği sonradan ortaya çıktı.

Planı karargah içinde kendini kamufle ederek, uygun zamanı kollamaktı. Hedef ise Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'ydı. Subay olduğu belirlenen örgüt üyesi sabırla bekledi acele etmedi.

Darbe gecesi şehit düşen ve yaralananların yanı sıra darbecilerin gözaltına alınması nedeniyle karargahta ciddi bir kargaşa ve boşluk oluştu. 
Suikastçının da bundan yararlandığı anlaşıldı.

Yakalanan suikastçı suçunu itiraf etti. "Komutanı öldürme görevi verilmişti, bunu gerçekleştirmek için bir hafta karargahta çalıştım" dedi.