Kocaeli Darıca'daki Hayvanat Bahçesi’nde nesilleri tükenmekte olan canlılardan flamingolar ile lemurlar (maki) doğum yaptı. Sayıları giderek azalmakta olan canlı türlerinden birisi olan flamingolar dünyada koruma altında tutuluyor. Ülkemizdeki hayvanat bahçelerinden sadece Darıca’da bulunan pembe flamingoların 7 yeni yavrusu oldu.

Darıca Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan flamingolar 10 yıl aradan sonra yavruladı. Yetkililer, üreme sıklığı geç olduğu için Darıca’daki flamingoların üremesinin önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Yavru flmaningoların sağlık durumları iyi. Yetkililerin sürekli gözetimi altında bulunan yavru flamingolar, ailesiyle birlikte açık alanda dolaşıyor.

Öte yandan parkta koruma altında tutulan ve soyları gittikçe tükenmekte olan bir diğer canlı türlerinden olan Madagaskar lemurları da (maki) 2 yeni yavru doğurdu. Yeni doğan yavrular parkta ziyaretçiler tarafından en çok ilgi gösterilen canlıların başında geliyor. Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim Uzmanı Gökmen Aydın yaptığı açıklamada “Dünyada nesilleri tükenmekte olan canlılardan birisi olan flamingoların 7 yeni yavrusu oldu.” diye konuştu.