Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zeytinburnu’nda düzenlenen mitingde partililere hitap etti. Davutoğlu, kendilerini engellemeye çalışanlar olduğunu ve karşılarında bulunanların ortak hareket ettiklerini savunarak “Öyle bir tablo var ki artık hepsi beraber, Pensilvanya’ya vuruyorsun ses CHP’den çıkıyor. CHP’ye vuruyorsun HDP’den çıkıyor. HDP’ye vuruyorsun MHP’den çıkıyor. Hepsi bir cephe olmuş, Ak Parti’nin karşısında yürüyüşümüzü durdurmak istiyor. 3 legal parti bir yerde, onları destekleyen 3 tane de paralel yapı. Pensilvanya, Kandil ve DHKPC. Bu altılı çeteye dur diyecek miyiz? dedi.

Davutoğlu, partisinin Zeytinburnu’nda düzenlediği mitingde konuştu. Diğer partilerin genel başkanlarının Türkiye’nin sadece belli seçim bölgelerinde toplantılar yapabildiğini ancak AK Parti’nin Türkiye’nin bütün her yerinde seçim çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Konuşmasında diğer partileri eleştiren Davutoğlu, kendileri karşısında bütünleşenlerin kumpaslarla tuzaklarla kendilerini engellemeye çalıştığını söyledi. Davutoğlu, “Bizler halkla bütünleşirken onlar perde gerisinden kumpaslarla, tuzaklarla bizi engellemeye çalışıyorlar. Bakıyorsunuz MHP, CHP, HDP perde gerisinden temaslar halinde. HDP diyor ki ‘CHP ile koalisyon yapabilirim’. Yine ‘MHP gelse de çözüm sürece devam eder’ diyor. CHP, HDP’ye pas atıyor, ‘Diyanet’i kaldıracağım diyor’, HDP ‘biz de kaldıracağız’ diyor. Siz bunlara izin verir misiniz? Bunların arkasında da paralel çete, bunları organize ederek intikam peşinde. Öyle bir tablo var ki artık hepsi beraber, Pensilvanya’ya vuruyorsun ses CHP’den çıkıyor. CHP’ye vuruyorsun HDP’den çıkıyor. HDP’ye vuruyorsun MHP’den çıkıyor. Hepsi bir cephe olmuş, Ak Parti’nin karşısında yürüyüşümüzü durdurmak istiyor. 3 legal parti bir yerde, onları destekleyen 3 tane de paralel yapı… Pensilvanya, Kandil ve DHKPC. Bu altılı çeteye dur diyecek miyiz? dedi.

2023’e giderken yeni Türkiye’yi inşa edeceklerini söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Birileri bunu durdurmaya çalışıyor. Dikkat ederseniz HDP üzerinden bir takım operasyonlara kalkışıyor. 7 Haziran’da bir hediye verecek misiniz bize? Zeytinburnu İstanbul’da bir rekor kıracak mı? Bu altılı çeteye her birine bir ders verecek miyiz? CHP’ye dönüp tek parti zihniyeti bitti, artık milli irade devri diyecek miyiz? MHP’ye dönüp o milliyetçilik sadece iç Anadolu’da, Karadeniz’de değil Türkiye’nin her yerinde al bayrağı dalgalandırmakla olur diyecek miyiz? Yeni bir Türkiye var. Sizin döneminizde olduğu gibi IMF’ye muhtaç olmayan, IMF’ye borcunu ödemiş, kendi tankını, kendi helikopterini, kendi uçağını yapan Türkiye var, diyecek miyiz? Sonra HDP’ye dönük ‘bırak İstanbul’da özgürlükçülük oyunlarını biz sizin Doğu’da, Güneydoğu’da yaptığınız kurduğunuz tuzakları biliyoruz’ diyecek miyiz? şeklinde konuştu.

'TERÖRİSTLERE KARŞI DURABİLSEYDİN'

Davutoğlu, isim vermeden eleştirilerini şöyle sürdürdü. “Bu al bayrak şu anda Filistin’de, Gazze’de bir istiklal sembolü, onur sembolü. Ama birisi çıkmış diyor ki Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Bu gafile, bu cahile bir tarih dersi verecek miyiz? Buna Selahaddin Eyyubi’nin ismini izzetle, onurla koruyan Türkiye’dir diyecek miyiz? Yüksekova’da havalimanını açtık. Taki bunlar ders alsınlar diye. Hemen dedi ki keşke kurdeleyi keserken ben de olsaydım. Şimdi buradan diyorum, keşke o zaman 99 kez saldıran teröristlere karşı da durabilseydin. Durdular mı? Şimdi tehdit etmeye kalkıyorlar. 7 Haziran’da eğer barajı geçemezsek kan kusturacaklarmış. Biz bu topraklarda bir daha kan ve gözyaşı değil, barış göreceğiz. Huzur göreceğiz, adalet ve kalkınma göreceğiz.” dedi.