Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul mitingleri kapsamında Sancaktepe’de partililere seslendi. Davutoğlu, “7 Haziran’da yeni bir kararın arifesindeyiz. Ya AK Parti’nin getirdiği istikrar, kalkınma devam edecek ya da bu kaos çetesi, AK Parti ile birlikte Türkiye’yi sarsmaya çalışacaklar.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un ilçelerindeki mitinglerine devam etti. Sancaktepe’de partililere seslenen Davutoğlu’nun hedefinde muhalefet vardı. Sancaktepe’ye şehir hastanesi yapılacağını söyleyen Davutoğlu, “Türkiye’de hastaneler çökmüştü. Türkiye’nin her yerinde 737 hastane yaptık. 610 tane ambulansımız vardı, şimdi 4 bin 387 ambulansımız var. Kar paletli ambulanslar var. Helikopter ambulanslar var. Niye sağlıktan girdim? O zaman, içine girdiğinizde delik dökük hastaneleri biz şimdi en modern hala getirdik ama Sancaktepe’ye daha büyük bir projemiz var. 3 bin 800 yataklı şehir hastanesi kuracağız.” şeklinde konuştu.

Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy-Sancaktepe hattındaki metrodan bahseden Davutoğlu, Sultanbeyli’yi de bu listeye kattı. Davutoğlu, “Tarihi bir proje, Sancaktepe’nin bu anlamda merkezi konumunu geliştirecek iki metro hattı var. Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli bu hatta metro 2016’da tamamlanıyor.” ifadelerini kullandı.

'SANCAKTEPELİLERİN İMANI ÇOK BÜYÜK'

Kalabalığın ‘Ya Allah Bismillah Allahu Ekber ‘ şeklindeki sloganlarına Davutoğlu, “Bu Sancaktepelilerin imanı, sancağa imanı o kadar büyük ki, metro diyoruz tekbir getiriyorlar. Her zaman ağızları zikirde.” diye karşılık verdi.

Davutoğlu, ‘paralel’ iddialarına HDP’yi de katarak sözlerine devam etti. Davutoğlu bu konuda da şunları söyledi: “7 Haziran’a doğru giderken kudretli ve şefkatli bir Türkiye’nin doğmasından dışarıdaki güçler, onların maşası, payandası olan paralel, onlarla işbirliği yapan içerideki partiler, üç parti; CHP, MHP, HDP, üç tane de paralel. Bir Pensilvanya paraleli, iki HDP’nin paraleli var Kandil. Bir üçüncü ortak da paralel de DHKP-C.”