AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Allah bizden yanadır, millet bizden yanadır, tarih bizden yanadır, İzmir bizden yanadır, Bergama bizden yanadır." dedi.

Ahmet Davutoğlu, partisince İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen mitingde yağmur altında meydanda toplanan kalabalığa hitap etti.

Muhalefet partilerine yüklenen Davutoğlu, "7 Haziran'dan sonra kimin millete hizmet için, kimin kendi menfaatleri için seferber olduğuna sizler şahit oldunuz. Milletimiz 7 Haziran'da partilere 'bir araya gelin, uzlaşın bir hükümet kurun' dedi. Ama seçimden açık ara birinci çıkan AK Parti'yi dışlamaya çalıştılar. CHP Genel Başkanı 'blok siyaseti' dedi. 'AK Parti'nin dışındakiler bir araya gelsin' dedi. Bir araya gelebildiler mi bunlar. Bunlar hayırlı işte bir araya gelmezler ki. Bunlar sadece menfaat için bir araya gelirler. Devlet Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'nun blok siyaseti yanında o da 'hayır siyaseti' takip etti. Her şeye 'hayır' dedi. Gel beraber hükümet kuralım. 'Hayır.' Gel beraber seçime gidelim. 'Hayır.' Gel beraber erken seçim kararı alıp bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayalım. 'Hayır.' Her şeye 'hayır.' En sonunda anayasal zorunluluk olarak bir hükümet kurduk. 'O hükümete gelin hep beraber katılın' dedik. Şu günkü hükümet. Biz terörle mücadele ederken Bahçeli, 'siz gidin bu mücadeleyi yapın, biz kenardan seyrederiz' dedi ve hükümete katılmadı. Şimdi onların da hükümette olması gerekmez miydi. Bir tek Tuğrul Türkeş geldi, elini taşın altına koydu. Onun dışında hiç birisi bu ülke darboğazdayken, terörle gece gündüz Mehmetçiğimiz dağlarda savaşırken ellerini taşın altına koymadılar." şeklinde konuştu.

MUHALEFET GÖREV VE SORUMLULUK ALMAKTAN KORKTU

Muhalefet partilerinin görev ve sorumluluk almaktan korktuklarını öne süren Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim ise her zorluk karşısında mangal gibi yüreğimiz ve millete gönül dolusu muhabbetimiz var. Peki, bugün sorumluluk almayı bilmeyenlere 1 Kasım'da bu millet bu ülkeyi emanet eder mi? Ne milletin görevden kaçan MHP ve CHP'nin, ne de sırtını Kandil'e yasladığını söyleyen HDP'nin bu ülkeye bir faydası olmaz Bergamalılar. Allah bizden yanadır, millet bizden yanadır, tarih bizden yanadır, İzmir bizden yanadır, Bergama bizden yanadır. Onun için yağmur artıyor ama Allah sizden razı olsun hiç kimse meydanı terk etmiyor. Bergama meydana çıktı mı meydan titrer ama Bergamalı meydanı terk etmez. Her bir Bergamalı kardeşimi gözlerinden öpüyorum, her bir Bergamalı büyüğümün ellerinden öpüyorum. Bakın burada tarihi bir manzara var. Yağmur yağıyor, şemsiyeler açıldı ama hiç kimse meydanı terk etmedi. Peki, millet zordayken meydanı terketmeyen kadrolar hangi kadrolar? Ak kadrolar. Biz tek başına iktidar olamadık ama şunu söyledik 7 Haziran akşamı 'milletimiz merak etmesin bir saniye bile hükümetsiz bırakmayız milleti' Bıraktık mı hükümetsiz, bırakmadık. Biz sorumluluktan kaçmayız."