Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir devleti devlet kılan hususiyetin birisinin kudret, birisinin de şefkat olduğunu belirterek, “Bir devlette kudret olur şefkat olmazsa bir müddet sonra o devlet tiranlaşır o gücü başka yerlerde kullanır ve kendi vatandaşına dahi baskı uygular. Bir devlet de şefkat olur da kudret olmazsa o zaman da acizleşir en çok korunması gereken vatandaşını bile koruyamaz hale gelir. Bu tören dahi devletimizin kudret ve şefkatini gösteren son derece güzel bir gösterge.” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congersium’da düzenlenen Sosyal Hizmetler Kanunu'na göre 8 bin 920 engelli genç ve şehit ve gazilerin yakınlarının atama ve kura törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada bir konuşma yaptı. Davutoğlu, 19 Mayıs’ta yükselen meşale cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar giden onurlu bir zaferi bu tarihe kayıtlı olarak düştüğünü kaydetti. Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi bizim vazifemiz cumhuriyetimizi hem kudretli hem şefkatli kılmak. Devletimizi milletle barışık kılmak. Milletimizi devlete güvenir kılmak. Bir şehit yakını annesi babası, bir gazi Ankara’ya doğru dönüp baktığında eli ulaşılmayan zayıf ve aciz bir devlet değil. Hemen yanı başında her an şefkatini gösteren bir devlet görmek ister. Biz böylesi bir devletin hem inşa edilmesi hem korunması için gece-gündüz çalışmakla mükellefiz. Nitekim bugün bin 75 şehit ve gazi yakınımızı daha kura ile iş imkanı sağlayacağız. Bu son bir yıl içinde üçüncü kez şehit ve gazi yakınlarımızın iş kura çekimi. Bir yıl içinde 11 bin 797 şehit ve gazi yakınımızı işe yerleştirmiş oluyoruz.”

Myanmar’da oraya sürgün olarak gitmiş şehit düşmüş olan 12 bin şehidin makamlarını tek tek tespit ettik orada şehitlik inşa ettiklerini hatırlatan Davutoğlu, “Biz bir büyük millet ve bir büyük devlet olarak yer almışsak dünyanın neresinde olursa olsun bu milletin onuru ve izzeti için savaşmış şehit düşmüş kim varsa onun başına bir mezar taşı üzerine kur’an-ı azimüşşan ve al bayrağı iletmek üzere bu görevleri yürütüyoruz.” diye konuştu. Şehit ve gazi yakınlarına söz veren Davutoğlu, “Bu görev onurlu ve ağır sorumluluk üzerimizdeyken hangi şartta olursa olsun sizlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hangi şartta olursa olsun ve dünyanın neresinde olursa olsun şehitlerimizin makamlarını ihya ve inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

4 BİN 682 ENGELLİ VATANDAŞIN KURA İLE İŞE ALIMI YAPILACAK

Bugün 4 bin 682 engelli vatandaşın işe alımı için kura yapılacağını kaydeden Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: “Bütün engelli kardeşlerimiz yanında olabilecek kudrette bir devlet ve o devletin görevlerini ifa eden kurumlarımız var. Bunun en çarpıcı göstergesi engel tanımayan kardeşlerimizin sokağa çıkmış olması. Daha önce görmezdik, daha önce engel tanımayan kardeşlerimizi toplantılarda, bir takım faaliyetlerde görmezdik, bir çoğu evlerine kapanmışlardı. Bazen aile ve etrafı bile onlardan bahsetmeyi sanki bir eksiklikmiş gibi üstünü örterek suçlu şekillerde yapabilirlerdi. Böyle bir şey söz konusu değil, diğerlerinden farklı olarak hakların korunması konusuna en farklı mazhariyete sahip olan kardeşlerimizdir. Onların haklarını korumakta devletin görevi. Müşfik devlet burada, kudretli devlet burada. Onun için nereye gidersek engelli kardeşlerimiz ile karşılaştığımızda kucaklaşıyoruz.”