Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP ve CHP'yi eleştirerek, "Biz tarihimizle kavga edenlerle problemliyiz. HDP, Kürt ulusalcısı, CHP, Türk ulusalcısı. Osmanlıyla problemli bunlar, Selçuklu ile problemli." diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, partisince Elazığ’da düzenlenen mitingde konuştu. Konuşmasında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenen Davutoğlu, kalabalıktan yükselen yuhalama sesleri üzerine “Zihniyetini yuhalayın o anlamda, şahsiyetini değil zihniyetini.” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, "Demirtaş diyor ki, 'Küdüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ Şimdi Balakgazi’nin torunları, 2. Selahattin Eyyubi diye anılan Elazizli Balakgazi’nin torunları, siz bu tarih bilmezlere ders verecek misiniz? Haddini bildirecek misiniz? Cesaret edemez ama gelirse buraya Elazığ’a, önce sen Kudüs’ü öğren diyecek misiniz?" şeklinde konuştu.

29 Ekim 2011’de Bingöl’de terör saldırısında hayatını kaybeden Hatice Belgin’i anan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Elazığ, milli birliğimiz, beraberliğimiz için birlikte yol yürümeye var mısınız? 78 milyonun kardeşliği için, al bayrağın izzeti için birlikte kutlu bir yürüyüşe var mısınız? İşte bugün Bingöl'de idim. Çok değerli bir hanımefendiyi, bir şehidimizi andım; Hatice Belgin Hanımefendi. 29 Ekim 2011’de Bingöl’de teröristler, bir intihar bombacısı, çocukların olduğu yere gelince, o kahraman kadınımız, o intihar bombacısının üzerine atladı ve orada şehit oldu ama çocukları kurtardı. Anneler Günü yaklaşıyor. Ey anneler, bacılar; bir daha bu topraklarda anne acısının olmaması için, ana yüreğinin yanmaması için inadına milli birlik ve beraberlik diyecek miyiz? Sultan Alparslan’ın ordusunda yan yana duran Türk, Kürt, Zaza yiğitlerinin torunlarını ebediyen kardeş kılacak mıyız?” diye sordu.

"SEÇİMLERDEN SONRA YENİ ANAYASAYLA YEN İBİR TÜRKİYE'YE YÜRÜYECEĞİZ"

Seçimlerden sonra yeni bir anayasayla yeni bir Türkiye’ye yürüyeceklerini savunan Davutoğlu, “Yeni anayasayla insan onurunu aziz kılmaya var mısınız? Bu topraklarda yaşayan herkes hangi etnik ve mezhebi kökenden olursa olsun bizim için azizdir. İnsanımızı aziz kılmaya var mısın El Aziz?” diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından partisinin milletvekili adaylarıyla alanda bulunan kalabalığı selamladı.