Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılışında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, projelerini açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, kendilerinin 3. havalimanı ve İzmit Köprüsü gibi yatırımları yaptıklarını söyledi. Davutoğlu, "AK Parti'nin mega projeleri hayata geçtikçe Sayın Kılıçdaroğlu da kendince mega hayaller kurmaya başladı." dedi.

Ordu'nun Gülyalı ilçesindeki havaalanında yapılan açılış töreninde konuşan Davutoğlu, şunları kaydetti: "AK Parti'nin mega projeleri hayata geçtikçe Sayın Kılıçdaroğlu da kendince mega hayaller kurmaya başladı. Bizim farkımız şu, biz sadece hayalleri gerçek yaparız, onlar sadece hayal kurar. Biz tarih yazarız, o takip eder. Bunların hepsi mega proje. Onlar hayallerini bile kuramazlar. İşte bugün Avrupa'da bir ilk, dünyanın 3. deniz üzerindeki havalimanını inşa ettik. Rize'de aynı yöntemle inşa edeceğiz. Gelecek hafta da Hakkari Yüksekova'da havaalanını açacağız."

Türkiye'nin THY'nin 200'ün üzerinde noktaya uçmasıyla merkez ülke haline geldiğini savunan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir taraftan 7 Haziran'a, kader seçimine yürürken, diğer tarafından hizmetlerimizde bir aksama yok. Ordu'da 5'de 5, Giresun'da 4'da 4 yapacak mıyız? Ordu-Giresun havaalanını açtıktan sonra 9'da 9 yapmamız lazım. E yani havalimanını da açtıktan sonra bunu sizden talep etmek hakkımız olur değil mi? Sizden bir destan bekliyoruz. Çıkmış Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi merkez ülke yapmaktan bahsediyor. Bizim gerçekleştirdiklerimizi onlar yeni hayal ediyor. Onlar hayalleriyle yarışıyor. Biz dünyayla yarışıyoruz."