AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kongresi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 dönem kuralı ile aday olmayanlara teşekkür etti. Davutoğlu, “Bir ahlak abidesi olan, tek bir fire vermeden 3 dönem bu bayrağı taşıyan büyüklerimize teşekkür ediyorum.” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı da eleştiren Davutoğlu, Demirtaş’ı bukalemun siyaseti yapmakla suçladı.

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kongresi Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, Ağrı’da yaralanan askerleri ziyaret ettiğini belirterek, “Yozgatlı Mehmet, Gaziantepli Abdurrahman, Mersinli Ramazan, Diyarbakırlı Tufan’la buluştum. Ve onların selamını size getirdim. Onlar diyor ki; ‘hiç merak etmesinler biz aziz Mehmetçikler bu vatan sathındayken gençler Türkiye’nin geleceğine karalı bir şekilde yürümeye devam edecek.’ İşte biz Türkiye’nin geleceğini planlarken, bizler geleceğe yürüme iradesi ortaya koyarken, dün Ağrı’da teröristler askerlerimize uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Aslında biz bu tuzakları çok gördük. Savcımızın şehit edilmesiyle, şimdi dün teröristlerin açtığı bu ateşle hedef alınan sadece savcımız ya da askerimiz değil, bu ülkenin geleceği, sizlerin, gençlerin gelecekteki konumlarınız, geleceğiniz. Ve en önemlisi de bu saldırılarla Türk demokrasisi ve sandık hedef edinilmiştir. Şimdi aziz gençler sizlere soruyorum sandığa sahip çıkacak mıyız? Sandığı namertlere karşı koruyacak mıyız?” şeklinde konuştu.

DEMRİTAŞ'A 'BUKALEMUN SİYASETİ' SUÇLAMASI

Bu kapsamda HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı da eleştiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan Demirtaş’a sesleniyorum, hani bukalemun siyaseti gibi batıya geldiğinde barış diliyle konuşan, doğuda böylesine bir vandalizm, teröre sessiz kalan Demirtaş’a ve avenesine sesleniyorum. Eğer bir tuzağın parçası iseniz eğer Türk demokrasisini yıpratmak noktasında bir proje iseniz sizler ve sizin arkanızdakiler bilsin ki; Ak Parti bütün bu tuzakları yerle bir edecektir. Demokrasimiz emin adımlarla 7 Haziran seçimlerine yürüyecek.”

Genelkurmay Başkanı’nı eleştiren Demirtaş’a seslenen Davutoğlu, şunları söyledi: “ ‘Genelkurmay Başkanı AK Partinin değil milletin ordusunun başındadır.’ diyor. Evet, evet Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur. Biraz öncede söylediğim gibi sabah ziyaret ettiğim gibi bu ordunun içinde Yozgatlı da vardır Diyarbakırlı da Mersinli de Gaziantepli de. Ama Demirtaş bilsin ki ve onun takipçileri bilsin, Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordu olduğu için Türk demokrasisini de Türkiye Cumhuriyeti devletini de bu ülkenin geleceğini de koruyacaktır. Ve yine bilsin ki Türk Silahlı Kuvvetleri demokratik bir devletin ordusudur. Dolayısı ile siyasi irade ne diyorsa Türk Silahlı Kuvvetleri demokrasinin organı ve unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri o emre itaat eder. Demokrasi organı ve unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri o emre itaat eder. Bugün biz, yarın kim milli iradeden güç alarak iktidar olmuşsa, Türk Silahlı Kuvvetleri o iktidara saygı gösterir, milli iradeye saygı gösterir. Çünkü, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve sadece milletin olacaktır. Biz demokrasimizi de ülkemizi de bu tür maceraperestlerin hedeflerine kurban etmeyeceğiz.”

Davutoğlu, AK Parti’nin 3 dönem kuralının işlediğini hatırlatarak, bu kurala uyanlara teşekkür etti. AK Partili gençlere seslenen Davutoğlu, “Hiçbir zaman makam peşinde değil dava peşinde olun. Makam peşinde değil, dava peşinde olanlar tarih yazarlar. AK Parti Sayın Cumhurbaşkanımızın genel başkanı olduğu kurallar çerçevesinde 3 dönem kuralını ilk defa işletti. Gerçek dava adamları, makam adamları değil, gerçek dava adamları olan büyükleriniz 3 dönem milletvekilliğini tamamlayan büyükleriniz onurla bu görevlerini şimdi bir süre ara vererek kendisinden sonra gelecek olan milletvekillerine devrediyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Bir ahlak abidesi olan tek bir fire vermeden 3 dönem bu bayrağı taşıyan büyüklerimize teşekkür ediyorum. Onlar size en büyük örneği oluşturdu. Bugüzel örneği devam ettirmek sizin göreviniz. 3 dönem değil, biz 3 ömür değil, 3 asır, 3 bin yıllık bir davanın takipçileriyiz. Bu abilerinizle bu dava arkadaşlarımızla sizler genç ve kıdemli nesil olarak abiler ve kardeşler olarak, bu kutlu yürüyüşü en iyi şekilde hedefine ulaştırmak üzere birlikte omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. 7 Haziran’da daha önceki bütün vesayet odaklarını yeni Türkiye’yi inşa etmeye hazır mısınız? İstanbul’da en az yüzde 55 demeye hazır mısınız?” ifadelerini kullandı.