HABER46 ÖZEL HABER - AK Parti'ye yakın çevreler 22 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleşecek olan olağanüstü kongre sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine Bekir Bozdağ'ın gelebileceğini dillendirmeye başladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da Ahmet Davutoğlu sonrasında görevden alınacağı iddiası da hala sıcak.

Olağanüstü kongrenin 22 Mayıs'ta gerçekleşeceğinin açıklanmasının ardından kongrede Davutoğlu'nun aday olmayacağı iddiası geniş yer buldu.

PEKİ DAVUTOĞLU'NUN YERİNE KİM GEÇECEK?

İşte şu sıralar en çok sorulan sorulardan biri hiç kuşku yokki bu. AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Davutoğlu'nun koltuğu için 5 adayın adının geçtiğini belirtti.

“Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş" ifadelerine yer veren Selvi'nin iddialarını doğrular bir bilgide AK Parti'ye yakın kaynaklardan geldi.

Kaynaklar Davutoğlu'nun yerine en güçlü adayın Bekir Bozdağ olduğunu dillendirmeye başlarken, Adalet Bakanı Bozdağ'ın en geç 5 Haziran kongresinde tek aday olacağı öne sürüldü.



BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?


Bekir Bozdağ (1 Nisan 1965, Akdağmadeni, Yozgat, Türk ilahiyatçı, avukat ve siyasetçidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi 22., 23. dönem ve 24. dönem Yozgat milletvekili olan Bozdağ, AKP grup başkan vekilliği yapmıştır. 6 Temmuz 2011-25 Aralık 2013 tarihlerinde 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nde başbakan yardımcılığı görevinde bulunmuş 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan revizyon ile Adalet Bakanı olarak görev aldı. 7 Mart 2015 tarihinde Anayasa’nın 114'üncü maddesi gereğince 7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri öncesi görevini müsteşar Kenan İpek'e devretmiştir.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Bekir Bozdağ, yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve daha sonra serbest avukatlık yaptı. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır.
24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde yeniden Adalet Bakanlığı görevine atandı.
Evli ve 3 çocuk babasıdır.