Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da partisinin yemekli toplantısına katıldı. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hareketinin yükselişinde İstanbul'un büyük rolü olduğunu söyledi.

İstanbul'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte başarıyı yakaladığını anlatan Davutoğlu, "Şimdi yine böyle bir sınavımız var. İstanbul'da yeni bir başarı hikayesi oluşturmak. İstanbul siyasetini doğru okumak, doğru anlamak lazım. İstanbul, siyaset sosyolojisinin, psikolojisinin, ekonomisinin aynasıdır. 80 ildeki her şey İstanbul'a yansır. İstanbul'da yapılan her şey de oraya yansır" ifadelerini kullandı.

Partililerden İstanbul'un her bölgesine gitmelerini isteyen Başbakan Davutoğlu, "Ulaşmayacağımız kimlik, gitmeyeceğimiz bölge, mahalle olmayacak. İstanbul'un her yeri bizim için kurtarılmıştır. Bize oy versin, vermesin herkesin elini tutacağız, herkesle gönül gönüle konuşacağız. Bu, siyasetin psikolojisini de değiştirecek. Bize şiddet diliyle konuşana, biz muhabbet diliyle cevap vereceğiz. Biz Türkiye'de kimseyi dışlamıyoruz. Kimsenin hayat tarzına, düşüncesine, felsefesine müdahale etmiyoruz. Herkesi bizim mensubumuz olarak değerlendiriyoruz." dedi.