Tedavi gördüğü hastanede vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy'de defin hazırlıkları başladı. Nereye defnedileceği kesinleşmeyen Demirel'in için hazırlanan anıt mezar çevresinden de hummalı bir çalışma yapılıyor.

Solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğup büyüdüğü Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy mahallesinde defnedilecek.

Demirel'in mezarının nerede olacağı ise henüz kesinlik kazanmazken iki ihtimal üzerinde duruluyor. Demirel'in anıt mezar yeri olarak belirlenen 58 bin metrekarelik Çalca Tepesi'ne veya mahalle mezarlığındaki eşi Nazmiye Demirel'in yanına defnedilmesi bekleniyor. Henüz defin yeri kesinleşmese de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için kardeşi Şevket Demirel tarafından yapımını 2000 yılında başlanan Çalca Tepesi'ndeki 58 bin metrekarelik anıt mezar yerinde çalışmalar başladı. Bölgedeki yollar iş makineleriyle genişletilirken, çevrede de düzenlemeler yapılıyor. Anıt mezarın yapılması planlanan alan İslamköy'ü kuşbakışı olarak görüyor. Alana şuana kadar binlerce ağaç dikilirken Demirel'in 9. Cumhurbaşkanı olmasını simgeleyen 9 sulama havuzu da yapıldı. Tepede Demirelin bir heykeli ve mezar için kazılmış bir yer bulunuyor.

ÖLÜM HABERİ DOĞDUĞU İSLAMKÖY’DE BÜYÜK BİR HÜZÜNLE KARŞILANDI

Anıt mezarın yapılacağı yerin bekçiliğini yapan Sait Fidan, 2003 yılından bu yana bölgede çalıştığını söyledi. Bölgede ağaçlandırmanın yanı sıra 9 büyük, 2 küçük havuz yapıldığını belirten Fidan, Süleyman Demirel'in de bu alana anıt mezar yapılmasını onayladığını belirtti.

Süleyman Demirel’in ölüm haberi doğduğu İslamköy’de büyük bir hüzünle karşılandı. İslamköy Mahalle Muhtarı Hakkı Gökçınar, İslamköy'ün oldukça üzgün olduğunu söyledi. Sabah saatlerinden itibaren temizlik çalışmalarına başladıklarını belirten Gökçınar, "Defin için iki ihtimal var; eşi Nazmiye hanımın yanına defnedilip daha sonra anıt mezara götürülecek. Alanda sadece mezarın yeri belli, bir çalışma yok şuanda." dedi.

"İYİ BİR İNSANDI, KÖYE ÇOK FAYDASI DOKUNDU"

Süleyman Demirel'in vefat haberi İslamköy'de yaşayanları da üzdü. Demirel'in akrabalarından 83 yaşındaki Ziynet Atasoy, Demirel'in iyi bir insan olduğunu söyledi. Demirel'in kendisinden büyük olduğunu söyleyen Atasoy, "Bizden büyüktü, biz küçüğüz. Buradan gelir geçerdi kısa kollu gömleğiyle. Çok üzgünüz çok iyi bir insandı. Üzgünüz sabahtan beri ağlıyoruz. Su getirdi köye, çok iyiliği dokundu." dedi.