7 Haziran 2015 genel seçim çalışmaları kapsamında Kırşehir Cacabey Meydanı'nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parlamentoya girmeleri durumunda ilk işlerinin darbe anayasasından kurtulma çalışması olacağını söyledi. Doğudan-batıya, kuzeyden–güneye bütün Türkiye’ye barış ve kardeşlik eli uzattıklarını söyleyen Demirtaş, "Güçlü bir şekilde parlamentoda olursak başkanlık diye bir tehditten Türkiye kurtulmuş olacak." dedi.

Parlamentoya girince ilk işlerinin darbe anayasasından kurtulma çalışması olacağını anlatan Demirtaş, "Sizler HDP'ye oy vermekle inancınızı, kimliğinizi garanti altına almış olacaksanız. Bizler birbirimizi sata sata bugünlere gelmedik. Paylaşarak bugünlere geldik. Bir de dönüp şunlara bakın; AK Parti de her gün birbirini sata sata, omuzlarına çıka çıka iktidar koltuğunu, saltanatını sürmeye çalışıyorlar. AK Parti kurucularından birlikte yola çıktıkları kaç kişi kaldı? Bunlar kendi arkadaşlarına bile sahip çıkmazlar. Onlar dolarları, euroları üst üste koyup onun etrafında 7 tur atıyorlar. Bu halkın neler çektiğinin onlar nezdinde bir kıymeti yok." diye konuştu.

Parlamentoya girmeleri durumunda herkesin "Neden şimdiye kadar HDP bu ülkeyi yönetmedi de bu zulmü çektik?" diye hayıflanacağını söyleyen Demirtaş, "Bizler hiçbir yoldaşımızı yarı yolda bırakmadık. Bir şeyi parayla yapmak başka, imanla yapmak başka bir şey. Paramız onlar kadar değil, çalışanın emeğiyle kazananın bu kadar parası olmaz zaten. Arkamızda devlet olanakları yok. Lüks uçaklarla mitinge gitmiyoruz. Bunları buna rağmen alt edeceğiz." açıklamasında bulundu.

BU GİDİŞLE DAVUTOĞLU, PİNOKYO'YA DÖNÜŞECEK
Bingöl'de polis katili diye öldürülen 4 kişinin suikastla hiçbir ilgisinin çıkmadığını hatırlatan Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirerek, "Sen utanmadan burada o infazları savundun. Ben bir talimat verdim, Bingöl köprüsünde 4 kişiyi infaz ettim, özür dilerim demen lazım. Bu gidişle Ahmet Davutoğlu seçim tamamlanmadan pinokyoya dönüşecek. Bu acemi başbakan, öbürünü taklit etmeye çalışıyor. O fukara da başına geleceklerden haberdar değil. Seçim kazansa Başbakanlık gidiyor, başkanlık gelecek. Kazanmasa yine başbakanlık gidecek, istifa edecek. 25-30 tane miting yaptın, neden savunmuyorsun. Sende HDP'ye oy ver başkanlık sistemini birlikte durduralım. Açık ol ki seni de kurtaralım, seni de." ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ BAŞKALE İLÇE YÖNETİMİ HDP'Lİ OLDU

Süleyman Soylu'nun 'HDP tehditle oy topluyor' dediğini anlatan Demirtaş, şöyle konuştu: "Bundan birkaç gün önce Van Başkale'de AK Parti'nin adayları oraya gidiyorlar. Esnaf da protesto ediyor. Bunun üzerine 5 kişiyi derhal tutukladılar. HDP'nin yöneticilerinin tutuklanması üzerine AK Parti Başkale ilçe başkanları bütün yönetimleri ile istifa edip HDP'ye geçti. Bu Süleyman Soylu, açıklama yapmış. 'Ölümle tehdit etti, istifa etti' dediler. Bingöl mitingi öncesi telefonla aradım. Halkın huzuruna çıkıyorum. Bana de ki 'şu kadar küçük bir tehdit yapıldıysa senden ve ailenden özür dileyeceğim' dedi. Bana dedi ki herkese selamlarımı söylüyorum ben yürekten HDP'ye geçtim. Ey Süleyman Soylu sen etrafındaki hırsızlara, yolsuzlukla boğazına kadar batmış olanlara bir çift laf etseydin senin soylu olduğuna inanırdık. Daha iki sene önce başka bir partinin genel başkanıydı. Şimdi bir koltuk verdiler konuşup duruyor. Sen merak etme, senin de boyunun ölçüsünü alacağız."