28 Şubat sürecinin başörtüsü yasağı mağduru sınıf öğretmeni, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'ni özgürlüklerin iadesi olarak değerlendirdi.

Öğretmen Hanım Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuda başörtülü çalışan bayanların 28 Şubat sürecinden çok olumsuz etkilendiğini söyledi.

Süreçte görev yaptığı ilçede başörtüsünü çıkartması yönünde baskı yapıldığını aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"Bana baskı yapıldı. Hiçbir zaman kendim için korkmam, sevdiklerim için korkarım. O süreçte başörtüsü taktığım için bulunduğumuz ilçede mimlendik. Bizi başörtümüzden dolayı hiçbir okul istemedi. Okulların öğretmen açığı olmasına rağmen başörtümden dolayı okullara beni almadılar. Başarınızla ilçede isim yapmış bir öğretmensiniz ama bir vebalı muamelesi görüyorsunuz. Bu bir öğretmen, vatandaş ve bayan olarak son derece rencide etti" diye konuştu.

Bu durumu ağlayarak geçiştirdiklerini dile getiren Yıldız, 28 Şubat sürecinde sevdikleriyle korkutma çemberi çizildiğini belirterek, "Açmazsak, başımıza çok büyük sıkıntılar gelebileceği söylentileri yayılmaya başlandı. Öğretmen olan eşimle birlikte istifa etmeyi düşündük. Sonra karar verdim, meydanı bırakmama adına direnmeye karar verdim" görüşünü paylaştı.

Başörtüsünü açmamasının devlete başkaldırı olarak görülmeye başlandığını aktaran Yıldız, "Bu nedenle de sevdiklerimin başına bir iş gelir korkusuyla, başımı açmak zorunda kaldım. Bu karar, benim için bir ölümdü ve çok üzücüydü. Eşimle birlikte bizi sürgüne yolladılar" ifadesini kullandı.

Demokratikleşme Paketi'ni de değerlendiren Yıldız, başörtüsünün Allah'ın verdiği bir özgürlük olduğunu belirtti.

Yıllardan beri kamuda başörtüsü hakkının ellerinden alındığını dile getiren Yıldız, "Başbakan'dan Allah razı olsun. Bizlere bu özgürlüğümüzü iade-i itibar şeklinde geri verdi. Biz eşimle birlikte hiçbir partiye oy vermiyorduk. Sadece ve sadece kamuda bu başörtüsü için ben bu fikrimden vazgeçtim. Allah razı olsun. Bu konuda çok mücadele etti. Başbakanımızı takdir ediyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. Başbakan gaspedilmiş bir hakkımızı bize iade etti. Bundan dolayı çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Aynı sıkıntıyı kızının da üniversitede çektiğini bildiren Yıldız, "Herkese özgürlük olsun. Herkes kendine neyi yakıştırıyorsa onu giysin. Herkes için demokrasi ve özgürlük diyorum. Böşürtüsü yasağı hep ilgiyi doğurdu. Daha çoğaldı. Gençlerimiz daha bilinçli geliyorlar" görüşünü dile getirdi.