Deniz Feneri e.V. bağlantılı Türkiye’de görülen davada mahkeme kararını Mayıs ayında açıklayacak.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Ömer Zahit Karaman, Mehmet Gürhan, Nurgül Gürhan, İzzet Kurum, Ahmet Coşar, Mehmet Sıddık Balıkçı ve Gökhan Gürbüz katıldı.

RTÜK eski Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın da bulunduğu 20 sanıklı davanın bugünkü duruşmasında söz alan Deniz Feneri Derneği Almanya İflas Müdürlüğü avukatı Mehmet Doğan, önceki celse savcılığın açıkladığı mütalaaya katılmadıklarını belirtti. Mütalaada ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan yargılanan 20 sanıktan 18'ine beraat, 3 sanığında hakkındaki ‘özel belgede sahtecilik’ ve ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak’ suçlarından zamanaşımı nedeniyle düşmesi yönündeki talebine katılmadıklarını kaydetti. Soruşturmanın genişletilmesini talep eden avukat Doğan, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatlarından Ersan Şen, davanın açılmasına Almanya'da var olduğu belirtilen belgelerin neden olduğunu kaydetti. Mahkemenin, delil niteliğinde olduğunu belirttiği bu belgeleri istemesine rağmen gönderilmediğini ifade eden Şen, "Suçlamalarla ilgili belgeler dosyada yok. O halde ben neyi nasıl savunayım." dedi. Davanın siyasete malzeme edildiğini ifade eden Şen, Deniz Feneri, Zahit Akman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adının geçmesi nedeniyle medyatik ve gündem olduğunu ileri sürdü. Suçlamalar yönünde hiçbir somut delil bulunmadığını öne süren Şen, müvekkillerinin beraatini talep etti.

Sanık Mehmet Gürhan da yaptığı savunmada, Almanya'da 1,5 yıl cezaevinde hücrede kaldığını, bazı kesimlerin kendisine baskı yaparak dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da bu işin içine katmaya çalıştıklarını ileri sürdü. Gürhan, bu durumu kabul etmediği için kendisi hakkında bu davanın açıldığını savundu.

Karar vermek üzere dosyanın incelenmeye alındığını bildiren mahkeme, duruşmayı 13 Mayıs’a erteledi.