Deniz Harp Okulu’nu bitirerek harbiye saflarına katılan 223 teğmen, devletin zirvesinin de katıldığı törenle diplomalarını aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da törene katılarak dereceye giren teğmenlere ödül verdi. Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, genç teğmenlerin ailelerine seslenerek "Evlatlarınızla ne kadar iftihar etseniz azdır." dedi.

Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda düzenlenen tören devletin zirvesini bir araya getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve çok sayıda protokol üyesi törende hazır bulundu.

Tören, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, 213’ü Türk, 4’ü Azerbaycan, 3’ü Kazakistan, 2’si Türkmenistan ve biri de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden olmak üzere toplam 223 deniz teğmenini donanma saflarına uğurlamanın haklı gururunu yaşadığını söyledi. Özel, mezunların iyi birer deniz subayı olarak mezun olduklarını anlattı. Yeni mezun teğmenlerin vatanın bekası için verilecek her türlü göreve her zaman ve şartta hazır olduklarını gururla ifade ettiğini belirten Özel, ailelere de seslenerek ‘evlatlarınızla ne kadar iftihar etseniz azdır’ dedi. Özel, konuşmasının sonunda genç teğmenlere de seslenerek meslek yaşantıları boyunca Atatürk ilkelerinin en büyük yol göstericisi olacağını söyledi.

Yeni mezunlar adına okul birincisi Hasan Salim Kanmaz protokole ve törene katılanlara hitap etti. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak her zaman göreve hazır olacaklarını belirten Kanmaz, ailelerine de seslenerek bugün duydukları gururu meslek hayatları boyunca yaşatmaya devam edecekleri sözünü verdi.

Teğmen Kanmaz’ın okuduğu ant, arkadaşları tarafından tekrarlandı. Kalama vermek olarak adlandırılan ve yeni mezun teğmenleri temsil eden zincir halkasının denize indirilmesinin ardından Deniz Harp Okulu’nu dereceyle bitiren genç teğmenlere hediye ve diplomaları verildi. Okul birincisi Teğmen Kanmaz’a diploma ve hediyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. Okul ikincisine TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, okul üçüncüsüne ise Başbakan Ahmet Davutoğlu hediye ve diploma verdi.

Törende yabancı ülkeleri temsil eden genç teğmenlere de diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi. Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar da denizci üniformasıyla törene katılarak yeni mezunlara diploma ve hediye verdi.

Diploma töreninin ardından sancak devir teslim töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakta selamladığı teğmenlerin geçit merasimini tamamlamasıyla birlikte tören sona erdi.