Denizdeki kaçak avlanma ve balıkçılığın yönetimi gibi konularda da görevli olan deniz polisine İstanbul Üniveristesi tarafından eğitim verildi. 60 deniz polisinin katıldığı eğitimde, denetim görevi yapan polislerin daha etkin olabilmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

İÜ Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri farklı bir eğitim programına katılıyor. Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada akademisyenlerin bu defa öğrencileri polisler oldu. Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan 60 polis, hocalar tarafından verilen 'Balık Avlama Yöntemleri, Balıkçılık Yönetimi, Yasa dışı Avcılık ve Alınması Gereken Önlemler” adlı eğitim programına dahil oldu. Yasal olmayan yollarla yapılan avcılık ve buna benzer konuların denizde takibini yapan polisler aldıkları eğitimle işin uzmanından birinci ağızdan bilgilendirilmiş oldu. 19 Ocak'ta başlayan ve 6 Şubat'a kadar devam edecek programda, balıkçılık sektöründe görevli personelin yapacağı denetimler sırasında daha etkin olabilmeleri için su ürünleri konusunda eğitim almalarının sağlanması amaçlanıyor.

Polislere ayrıca teorik eğitimlerinin yanında Yunus S R/V Araştırma Gemisi'nde de eğitimle birlikte uygulama yapma imkanı sağlandığı kaydedildi.