İzmir Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı’nda temel askerlik eğitimini tamamlayan askerler, törenle yemin etti. Törende askerlerin aileleri, çocuklarının sevincini paylaştı. Yemin törenine Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, İzmir Deniz Er Eğitim Tabur Komutanı Deniz Piyade Yarbay Ümmet Tosun, deniz erleri ve aileleri katıldı. Yemin eden erler arasında bulunan Adem Değer’in babası Mehmet Değer ve Anıl Korkmaz’ın babası Nadir Korkmaz da temel askerlik eğitimlerini aynı yerde yapmıştı. Babalar ve oğulları, Tuğamiral Manka ve Yarbay Tosun’dan hediyelerini aldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Yarbay Ümmet Tosun, dört hafta önce birliğe katılarak temel askerlik eğitimini başarı ile bitiren 965 bahriyelinin yemin edeceğini belirterek, “Karşınızda çelik gibi duran bu denizcileri kısa sürede eğiten, onların her türlü ihtiyaçlarının en iyi şartlarda karşılanması için zaman mefhumu tanımadan onlara ilgi ve sevgiyle yaklaşan personelimize teşekkürlerimi ifade ediyorum. Saygıdeğer anne ve babalar, yıllar boyunca gözlerinin içine bakarak, her türlü fedakârlıkta bulunarak ve yalnız Türk milletinde bulunan özveri ve saygı ile büyüterek bugünlere gururla getirdiğiniz evlatlarınız, artık bizim için de kardeşlerimiz ve en değerli emanetlerimiz olmuşlardır.” dedi.

Konuşmaların ardından denizci erler yemin etti. Bahriyeliler adına konuşan Ozan Türker, “Temel askerlik eğitimimiz için gerekli olan süreyi birlikte noktalayacağımız bu günde yüreklerimiz, maddi ve manevi her türlü güçlüğü yenecek kudrettedir. Biz genç bahriyeliler olarak, yurdumuzun bağımsızlığı için kanını ve canını milletimizin özgürlüğü adına feda etmiş olan şehitlerimizin şerefli anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.” dedi. Tuğamiral Süleyman Manka ise şunları söyledi: “Temel askerlik eğitiminden sonra kutsal askerlik yemini eden, gönülleri vatan ve hizmet aşkıyla dolu leventlerimizi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın birer ferdi olarak görmenin ve görev yerlerine uğurlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Sayın anne babalar, evlatlarınız pırıl pırıl üniformalar içerisinde artık kutsal değerlerimiz üzerine yemin etmiş, gerçek birer asker olarak bu asker ocağında hizmetlerin en kutsalını yapacak ve yüce milletimizin gurur kaynağı olacaktır.”

Tören, 10. Yıl Marşı’nın okunması ve tören yürüyüşüyle sona erdi.