Denizde boğulan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü'nün (66) cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi.

Eskişehir'den Milas ilçesindeki yazlık evine ailesiyle tatile giden Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü (66) serinlemek için denize girdikten sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.
Yaklaşık 10 yıl önce By-pass ameliyatı geçirdiği belirtilen Nihat Yüzügüllü'nün cenazesi yakınları tarafından Muğla Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak memleketi Eskişehir'e getirildi. Prof. Yüzügüllü için akrabaları ve sevenleri ESOGÜ Meşelik Kampüsü'ndeki Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu'nda tören düzenledi. Törene Eskişehir CHP milletvekilleri Gaye Usluer ile Utku Çakırözer de katıldı.

Törenin ardından Prof. Dr. Yüzügüllü'nün cenazesi aynı kampüs içerisinde bulunan ESOGÜ İlahiyat Uygulama Camii'ne götürüldü. Yüzügüllü, burada ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Eskişehir'de toprağa verildi.