Tıp Haftası’nda Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Denizli Kamu Hastaneler Birliği ve Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Tıp Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen ilk etkinlik “Sağlık çalışanlarına mikrofon uzattık’ video gösterisi ve TRSM hastalarından oluşan koronun konseriyle başladı.

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Halk sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nusret Ök, Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, idareciler ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Açılışta konuşma yapan Genel Sekreter Öztürk, “İnsanın bir sağlık çalışanı olabilmesi için yüreğinde insan sevgisini barındırması gerekir. Ancak insan sevgisiyle birlikte; özveriyle, sabırla ve hoşgörü içerisinde hastalara hizmet verebilir, onların sorunlarını giderebiliriz. Hastaların en mahrem sırlarını söyledikleri, yeri geldiğinde ailesinden bile daha çok güvendiği ve canını emanet ettikleri kişiler yine bizleriz. Böylesine zor bir görevi yerine getirirken de yüreğimizde sevgi ve merhamet duygusu olmadan karşımızdaki insana sadece verdiğimiz ilaçlarla tedavi etme şansımız da yoktur.” dedi. Sağlık Müdürü Arpacı da sağlık alanında çalışmanın oldukça zor olduğunu ifade etti. Arpacı, “Gecesi gündüzü olmayan, her şartta ve koşulda çalışılması gereken bir durum demek. Ben sağlık alanında çalışan arkadaşlarımızın ne zorluklar içerisinde görev yaptıklarının farkındayım.” dedi.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MİKROFON UZATTIK’

Etkinlikte açılış konuşmalarının ardından sağlık çalışanlarına yöneltilen “Mesleğinizi üç kelime ile anlatır mısınız?”, “Unutamadığınız bir anınızı paylaşır mısınız?”, “Hobileriniz?” ve “Bu mesleği seçmeseydiniz hangi mesleği yapmak isterdiniz?” gibi soruların cevaplarından oluşturulan ‘Sağlık çalışanlarına mikrofon uzattık’ video gösterisi izlendi. Salondan büyük beğeni toplayan bu video gösteriminden sonra ise hekimlik mesleğine yeni başlayan Servergazi Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Kamil İşler ve 37 yıldır hekimlik yapan yakında emekliye ayrılacak olan Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Hüseyin Akdağ, hekimlik mesleğiyle ilgili duygularını salondakilerle paylaştılar. Daha sonra ise Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastaları ve çalışanlarından oluşan, koronun konserine geçildi. Halk Eğitim Merkezi Bağlama Öğretmeni Mehmet Yılmaz’ın şefliğinde hastalar ve Merkez çalışanları Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinin çok sevilen birbirinden güzel eserlerini seslendirdiler. Etkinlik sonunda Genel sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi korosunu çalıştıran Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Mehmet Yılmaz’a koro adına çiçek takdim etti.