Aksaray'da Özel Sema Eğitim Kurumları'na bağlı okullar ile Sabah Dershanelerine, dün polis nezaretinde 6 ayrı kurum tarafından yapılan baskına tepkiler sürüyor. Kurum müdürleri ve avukatı tamamen bir algıya yönelik yapılan operasyona tepki gösterdi. Dershanelerin kayıt döneminde bilgisayar hard disklerinin imajının alınması gerekirken bizzat polisler tarafından sökülerek götürülmesinden dolayı yeni öğrenci kaydı yapılması da engellendi.

'TERÖR VE KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE, SİBER SUÇLAR VE DİĞER TÜM KURUMLARI TOPLAYIP GETİREREK OKUL BASILDI'

Aksaray Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi nezaretinde, Maliye, İtfaiye Dairesi ile SGK, Çevre ve Şehircilik, Tarım İl Müdürlüğü'nden oluşan ekipler, eğitim kurumlarındaki evrak ve dökümanları inceleyip tutanakla kayıt altına aldı. Operasyona tepki gösteren Sema Anadolu Ve Fen Lisesi Müdürü Mehmet Ali Akbaş; "Türkiye çok garip günlerden geçiyor. İnsan aklının, hafzalasının almadığı işler oluyor. Okulun basılması gibi bir olay dünyanın neresinde meydana gelse bu bir infiale neden olur. Bir skandal olur. Ama ne yazık ki dün Aksaray'da Türkiye'nin göbeğindeki bir şehirde bunu yaşadık. Neredeyse devletin bütün kurumları gelmiş. Terörle ve kaçakçılıkla mücadele, siber suçlar ve diğer tüm kurumları toplayıp getirerek okul basıyorlar. Burası çok önemli, okul basıyorlar." şeklinde tepkisini dile getirdi.

'DÜNYADA OKUL BASAN TEK ÖRGÜT VAR O DA BOKOHARAM'

Okula yapılan baskının sanki bir terör yuvası yapılan baskın gibi algı oluşturulmak istenmesine çok üzüldüğünü ifade eden Akbaş, "Ben gelen memur arkadaşlara da dedim; Nereye geldiğinizin farkındasınız değil mi? Dünyada okul basan tek örgüt var o da Bokoharam. Siz okul basıyorsunuz ve okulda hiç alakası olamayan şeyler arıyorsunuz. Arama izninde tespit edilmiş bir suç yok. Avukatlarımız suç nedir diye soruyor, ses yok." ifadelerini kullandı.

'KAYIT DÖNEMİNDE HARD DİSKLERE EL KOYDULAR KAYIT YAPAMIYORUZ'

Polislerin baskın yaptığı Sabah Dershaneleri Müdürü olan Mehmet Ekmen de kayıt döneminde olan baskına tepki göstererek, "Bilgisayarlarımızın hard disklerine el koydular. Kurumuzun kayıt döneminde olmasından dolayı şu anda hiçbir işlem yapamıyoruz. Bununla ilgili mağdur olduk. Bizim temennimiz bu işin fazla uzamadan hard disklerimizin tekrar tarafımıza verilmesi." dedi.

'BİR TAKIM MEDYA ORGANLARI ALGI OLUŞTURMAK İÇİN YALAN HABER YAPTI'

Dershane Müdürü Ekmen bazı medya organlarında tutuklama ve gözaltı yapılmış gibi yapılan haberlerin tamamen yalan olduğunu ifade ederek, "Göz altı kararı bile yoktu. İşlemler yapıldıktan sonra avukatımız ile kendimiz giderek ifademizi verdik ve ayrıldık. Bir takım medya organları algı oluşturmak için yalan haber yaptılar." dedi.

Her üç kuruma yapılan baskın sırasında usulsüz işlemler yapıldığını belirtildi. İlgili kanuna göre kurumlara ait bilgisayarların hard disklerinin kopyaları alınması gerekirken polislerin hard diskleri kendileri sökerek götürdü. Bu duruma kurumlar bugün avukatları aracılığıyla itiraz dilekçesi ile başvuru yaptı.