Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, ‘Süleyman ve Öbürsüler’ adlı oyunla sezona giriş yaptı. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşan oyun, büyük ilgi gördü.

Devlet Tiyatrosu Bölge Müdürü Fatih Yurdakul, Diyarbakır halkına sanat ziyafeti çekmek istediklerini söyledi. Yurdakul, “Süleyman ve Öbürsüler isimli oyunumuz komedi niteliği taşıyan, geleneksel Türk tiyatrosu öğelerinden bolca yararlanan, Yeşilçam’a saygı duruşlarıyla donatılan bir eserdir. Kasım ayında ‘Ermişler’ ya da ‘Günahkarlar’ isimli oyunlardan birini daha sahneleyeceğiz.” dedi. Önümüzdeki dönemde kadına şiddet temasını işleyen ‘Uçlar’ isimli bir oyunu sahneye taşıyacaklarını belirten Yurdakul, Diyarbakırlı tiyatroseverleri kendilerini yalnız bırakmamaya davet etti.

Yavuz Pekman'ın, Max Frisch'in Biederman ve Kundakçılar oyunundan esinlenerek yazdığı ‘Süleyman ve Öbürsüler’ isimli oyunun yönetmenliğini Hakkı Kuş yapıyor. Kuş, oyunu şöyle anlattı: “Evine gelen iki kundakçıya karşı korkak ve duyarsız kişiliğiyle tepkisiz kalan, vicdansız, aymaz bir adamın başına gelenleri mizahi bir dille seyirciye sunduğumuz oyunumuz, şarkıları, dansları, renkli gösterileriyle izleyicilere keyifli anlar yaşatacak; aynı zamanda düşünmeye sevk edecek.”

Dekor tasarımlarını Anıl Işık, kostüm tasarımlarını Funda Karasaç, müziklerini Onur Ermez, koreografını Ayşegül Sunetçioğlu ve ışık tasarımlarını İzzettin Biçer’in yaptığı oyunda, Mustafa Turan, Birce Birsel Çağlar, Ercan Kılıçarslan ve Sevi Demirçivi, Diyar Gönülalçak, Dicle Çiçek, Hakan Sağlam, Hüseyin Kombaycı, Ömer Ayaz, Rojda Budak, Recep Delidolu, Mertem Ural, Orhan Kırak, Velat Can, Y.Emre Ünlü, Mehmet Zeki Giray, Aziz Akın, Barış Bayram, Özgür Ekin, Sıtkı Baran Azıcı ve Servet Yalçınkaya rol alıyor.

Oyundaki Süleyman karakteri, yaşamdan hiç ders almayan insanoğlunu temsil ediyor. Yangın teması; insanı, toplumları bekleyen, huzur ve esenliğini tehdit eden bir tehlike olarak simgeleniyor.