İstanbul'da terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski ve Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu 20 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunma yapan Kaczynksi, "Bir kültür merkezinde bağlamalardan, gitarlardan ve bizden başka ne olabilirdi ki?" dedi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adliyedeki makam odasında DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilmesinin ardından yapılan operasyonlarda İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynksi'nin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmış 3 kişi tutuklanmıştı. 3'ü tutuklu 20 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Kaczynksi'nin de aralarında bulunduğu 3 tutuklu ve 10 tutuksuz sanık katıldı. İddianamenin özetinin okunmasının ardından tutuklu sanıklar savunma yaptı. Tutuklu sanık Asaf Eşgünoğlu yasa dışı hiç bir eyleme katılmadığını savundu. Tutuklu sanık Stephen Shah Kaczynksi savunmasını İngilizce yaptı. Sabaha karşı 4'te polisin cam ve kapıları kırarak içeri girdiğini anlatan Kaczynksi, "Ama işin ilginç yanı burası bir kültür merkeziydi. Grup Yorum'un çalışmalarını yaptığı bir yerdi. Ve bir kültür merkezinde bağlamalardan, gitarlardan ve bizden başka ne olabilirdi ki?" ifadelerini kullandı.

Yıllardır Grup Yorum dinlediğini ve o gün orada ziyaret amaçlı bulunduğunu söyleyen Kaczynksi, "Polisin açıkça bir komplo kurduğunu ve beni tutuklamak için elinden gelen tüm çabaları görmüş oldum." iddiasında bulundu.

Polisin sorguda kendisine Almanya'da katıldığı bir basın açıklamasında çekilmiş fotoğrafını gösterdiğini söyleyen Kaczynksi, "Almanya'da katıldığım bu basın açıklaması ile ilgili bir soruşturma açılmamıştır. Türkiye'de neden gözaltına alınıp tutuklama gerekçesi gösteriliyor." diye konuştu.

Duruşma diğer sanıkların savunmasıyla devam ediyor.