Sesli dergi uygulamasıyla bir ilke imza atan Sızıntı dergisi, artık sosyal medya aracılığıyla okuyucularına ulaşıyor. Derginin dijital uygulamasını, iOS ve android tabanlı akıllı telefon ve tabletlere indirmek mümkün.

Aylık ilim ve kültür dergisi Sızıntı, 37 yaşına girdi. Altı kıta, 72 ülkede yaşayan 700 bin kişiye ulaşan Sızıntı, kültür, sanat, edebiyat, tarih, modern bilim maneviyat konularıyla okuyucularını aydınlatıyor. Sızıntı, geniş okuyucu kitlesine teknolojik alanda da hizmet vererek, dijital dergi yayıncılığında öncü oldu. Dünyada dijital yayıncılığın bir trend olduğunu belirten Sızıntı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. İrfan Yılmaz, Amerika’nın yüzde 25’lik bir oranla başı çektiğini, Avrupa’nın ise yüzde 7 ve 8’lerle olduğunu söyledi.

Yayıncılıkta bir devrim yaşandığına dikkat çeken Yılmaz, dijital yayıncılığa geçiş sürecinin bir anda olamayacağını, teknolojik gelişmelerin çok hızlı yaşandığını, insanlarda okuma alışkanlığının ise bu hıza yetişemeyeceğini kaydetti. Yılmaz, birçok işin ve okumaların mobil cihazlardan yapıldığına dikkat çekti.

ENGELLİLERİN ÖNÜNDE Kİ ENGELLER KALKTI

Türkiye’de dijital dergi yayıncılığının öncüsü olan Sızıntı’nın, sosyal sorumluluk projelerine destek verdiğini anlatan Yılmaz, görme engelliler için başlattıkları, sesli dergi uygulamasıyla bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Yılmaz, “Sosyal ağlar aracılığıyla metin, ses ya da görüntü dosyalarının anında paylaşıldığı günümüzde, mobil veri trafiğinin artışına uygun alt yapı hazırlıklarını büyük bir hızla tamamlayan Sızıntı Dergisi, karekod gibi birçok dijital yayıncılık uygulamasına kadar yaptığı çalışmalarla, geniş okuyucu kitlesine teknolojik anlamda da hizmet vermeye devam ediyor.” dedi.