Ankara’da felçli annesiyle birlikte yaşayan engelli Alaaddin Arslan(37), aldıkları engelli maaşının yetmediğinden yakınarak, felçli annesine dilenerek baktığını söyledi. "Annem olmasa ben yaşamak istemiyorum" diyen engelli vatandaş, fakirlikten kimsenin suratına bakmadığını, herkesin sırt çevirdiğinden yakındı.

Etlik semtinde 67 yaşındaki felçli annesiyle birlikte yaşayan 37 yaşındaki yürüme engelli Alaaddin Arslan, çile içinde geçen hayatlarını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) anlattı. Beyin ana damarındaki tıkanıklık nedeniyle konuşamayan, yürüyemeyen, tek başına yemek yiyemeyen annesi Nezaket Arslan'a bakmak için uğraş verdiğini ancak kendisi de engelli olduğu için çok zorlandığını söyledi.

Ağabeyinin vefatının ardından felçli annesiyle birlikte hayat mücadelesi verdiklerini vurgulayan Arslan, üç ayda bir aldığı 890 lira engelli maaşıyla geçinemedikleri için dilenmek zorunda kaldığını ifade etti. Engelli Aslan, "Engelli maaşı yetmiyor. Üstelik 500 lira ev kirası ödüyorum. Ağabeyim, ölmeden önce annemin hastane masraflarını ödemek için kredi çekti. Aldığım engelli maaşımın bir kısmı da kredi borcuna kesiliyor." dedi.

"Annem olmasa ben yaşamak istemiyorum" diyen engelli vatandaş, fakirlikten kimsenin suratına bakmadığını, herkesin sırt çevirdiğini anlattı. Kirayı sağda solda dilenerek ödediğini belirten Arslan, yetkililerden ve yardımseverlerden yardım istedi.