Eğitim-Sen ile bazı sendika temsilcilikleri ve dernekler, gazeteci Hrant Dink’i anma yürüyüşü sırasında gruptan bağımsız olarak grubun yanında belindeki silahı çeken kişi hakkında suç duyurusunda bulundular.

Malatya’da 3 gün önce gazeteci Hrant Dink'in ölümünün 8. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüş sırasında E.T., üzerindeki silahı çekince tabancasına el konularak gözaltına alınmıştı. Malatya Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada "E.T. isimli şahsın GBT kaydından 20 adi suçtan kaydının bulunduğu ve aranmadığı, yürüyüşü gerçekleştiren grupla hiçbir ilgisinin olmadığı, etkinliğin yapıldığı bölgede iş yerinin bulunduğu anlaşılmıştır." ifadeleri kullanılmıştı.

Eğitim-Sen Malatya Şubesi ile bazı sendika temsilcilikleri ve dernekler Malatya Adliye Sarayı önünde toplanarak, silah çeken genç hakkında suç duyurusundu bulundu. Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, burada yaptığı açıklamada, ölümünün 8’inci yılında Hrant Dink’i anmak için düzenlenen yürüyüşte gerçekleşen silah çekme olayına ilişkin 3 gündür bilgilendirilmediklerini bildirdi. Sadece basın açıklaması yapıldığını anlatan Kaya, şöyle devam etti: "Ne Sayın Vali ne de herhangi bir yetkili bilgilendirdi. Suskunluk ve sessizlik hali yaşanıyor. Bir baktık basın açıklaması yapıldı. Açıklamada ‘mış’ ve ‘miş’li ifadeler var. Bu olayı soruşturacak bir makam vardır, orası da Cumhuriyet savcılığıdır. Biz bu olayın her yönüyle soruşturulmasını, ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Yoksa ilimizde yaşanacak olayların Malatya insanının gönlünde yaratacağı olumsuzluklar yöneticileri kaygılandırmalıdır. Bu kişiye müdahale eden kolluk gücü ile çekim yapanlara müdahale edenleri de gördük. Önerim, Sayın Vali de birçok ajanstan görüntüleri alıp izlesin. Kendisine şunu soruyorum: Sayın Vali, yoldan geçerken biri silahını çekse ne hisseder? Biraz empati yapsın. Bu anlamda Eğitim-Sen olarak ve konfederasyonumuza bağlı sendikalar olarak Cumhuriyet savcılığına gidiyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız."