Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi bölümü öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. Diplomalarını törenle alan 73 öğrenci, atanma, iş bulma umuduyla gökyüzüne dilek balonları bıraktı.

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi sanat tarihi bölümü 12’inci dönem mezunlarını verdi. 73 öğrenci fakültenin konferans salonunda düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törende konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnbaşı, 4 yıllık öğretim süresinde en büyük emeğin öğretim üyelerinin yanı sıra ailelerin olduğunu söyledi. Prof. Dr. İnbaşı, anne ve babalara çocuklarının eğitim alması için verdikleri maddi ve manevi desteğin önemli olduğunu dile getirerek, ailelere teşekkür etti. Dekan, öğrencilere çağrıda bulunarak, mezuniyet sonrasında iş hayatına atılacaklarını ifade ederek, eğitimlerini sürdürmelerini ve aldıkları eğitimlerin üstüne koyarak iş bulma ve iş hayatlarında başarılı olacaklarını vurguladı.

Fen Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kerim Türkmen, mezun olan öğrencileri tebrik ederek bölümlerinin bir aile olduğunu ve öğretim üyesi, çalışanı öğrencileriyle güzel bir ortamın olduğunu belirtti. Öğrencilerin yetişmesi adına fedakarlıkta bulunan ailelere teşekkür eden Prof. Dr. Türkmen, sanat tarihinin önemine işaret ederek, okullarda sanat tarihi dersi olması gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Türkmen, öğrencilerin bu konuda ilgili kurumlara mailler atarak sanat tarihi dersi konulmasını talep etmelerini isteyerek, “Sanat tarihi çok önemli. Ayrıca bizim öğrencilerimize verdiğimiz son iki yıllarında Osmanlıca dersi var. Osmanlıcayı öğrenme adına temelleri oluşan öğrencilerimizin bunu geliştirmeleri gerekir. Ülkemizde Osmanlıca bilen gençlerimizin önemi artmaktadır.” diye konuştu.

Okulu dereceyle bitirenlere diploma ve ödüllerinin verilmesinin ardından, bütün öğrenciler diplomalarını aldı ve kep fırlattı. Kep fırlatma töreninin ardından öğrencilere dağıtılan dilek balonları havaya bırakıldı. Mezun olan gençler dilek balonlarını iş umuduyla, atanma umuduyla bıraktıklarını dile getirdi.