Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, 'Direniş Diriliş Kurtuluş-Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüşünün startını Ankara’da birinci meclis önünde verdi. 8 gün sürecek olan etkinlikte gündüzleri muharebe alanlarında incelemeler yapılacak gece ise savaşın gerçekleştiği tepelerde konaklanacak.

Birinci Meclis önünde yapılan etkinliği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderirken, grup başkanvekilleri Özgür Özel, Levent Gök, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa ve bazı milletvekilleri hazır bulundu. Etkinliğin açılış konuşmasını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptı.

Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın gerçekleştiği yerleri sivil gönüllülerden oluşan bir ekiple adım adım gezeceklerini belirten Kazım Kurt, “Attığımız her adımda tüm dünyaya Osmanlıcılık hayaller ile kamufle edilen cumhuriyet düşmanlığının gerçek düşmanlığını bir kez daha gösterecek, her türlü olumsuz koşula, dayatma karşı örgütlü sivil gücün neler başara bileceğine dikkat çekeceğiz. Tam bağımsız bir vatan için tüm varlıklarını ortaya koyan şehit ve gazilerimize olan minnet borcumuz öderken bu toprakları bizlere emanet eden kahramanlarımıza, emanet ettikleri bu topraklara ihanet edilmesine asla müsaade etmeyeceğimizi hep birlikte haykıracağız.” iadelerini kullandı.

Yürüyüş ile Eskişehir’in önemine vurgu yapacaklarını vurgulayan Kurt şöyle devam etti: “5 muharebeden oluşan Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın ilk üç muharebesine ev sahipliği yapan ve en çok acıyı çeken illerden biri olan Eskişehir’in önemini gözler önüne sereceğiz. 8 gün sürecek olan etkinliğimiz gündüz muharebe alanlarında inceleme yapılacak, gece destanlaşan tepelerde konaklanacak. Konaklama alanlarında o gün yürünen ve inceleme yapılan coğrafyalarda gerçekleşen muharebelerin sonuçları ile ilgili tarih seminerleri verilecek, sergiler açılacak. İnönü, Metristepe, Duatepe, Alagöz, Çiğiltepe, Kocatepe, Dumlupınar, Zafertepe, Çalköy ve Seyitgazi güzergahındaki cepheler ve şehitlikler ile süren yürüyüş 2 Eylül’de Eskişehir’in kurtuluş günü etkinlikleri ile bütünleşerek sonlandırılacak.”

Konuşmaların ardından grup milletvekilleri ile birlikte yürüyüşe geçti.