Güvenlik güçleri, yaklaşık bir haftadır PKK’nın açtığı hendeklerden dolayı ulaşıma kapalı olan Diyarbakır-Bingöl karayolunu açmak için hava destekli operasyon başlattı. Çok sayıda asker, karayollarına ait iş makineleriyle yolun kapalı olduğu Fis Ovası bölgesine girdi.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda ulaşım, yaklaşık bir haftadır çatışma ve hendeklerden dolayı sağlanamıyor. Geçen yıl Mayıs ayında 24 gün hendeklerden dolayı ulaşıma kapatılan karayolu, bu yıl da bir hafta önce kapanmıştı. Diyarbakır Valiliği'nin 'özel güvenlik bölgesi' ilan ettiği Lice'nin Fis Ovası bölgesinde PKK tarafından çok sayıda hendek açılmıştı. Fis Ovası'nın Kocaköy ve Lice tarağına güvenlik noktası oluşturan asker, kimsenin bölgeye girmesini izin vermiyor. Örgüt mensuplarının da yaklaşık 20 kilometrelik yolun neredeyse tamamına hendek kazdığı belirtildi.

Hendeklerin kapatılması için bu sabah harekete geçen Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çok sayıda iş makinesiyle Fis Ovası bölgesine girdi. Güvenlik güçleri, bombalı tuzaklara karşı da özel önlem aldı. İş makineleri ve askeri araçlarının önünde mayın arama timleri yer aldı. Zırhlı araçları ise iş makineleri takip etti. Hendeklerin bugün kapatılması bekleniyor.

Geçen yıl Mayıs ayında açılan hendekleri kapatmak için bölgeye giren güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışmalar yaşanmıştı.