Diyarbakır Büyükşehir Beledisi, şehirde yaşayan yalnız, yoksul ve bakıma ihtiyaç duyan yaşlıların kendilerini çaresiz hissetmemesi için yürüttüğü çalışma kapsamında, 180 yaşlı insana evde bakım, refakat hizmeti veriyor, ev temizliğini yapıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yardıma muhtaç, yalnız bırakılmış, kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan yaşlılara yönelik önemli bir sosyal hizmet çalışması yürütüyor. Bu çalışmalardan biri bugün Yaşlılar Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, Seyrantepe Semti Gürdoğan Mahallesi’nde, engelli kızıyla yaşayan Fahri Çelik için yapıldı. Çelik’in evini cam silmeden toz almaya, yer silmeden bulaşık yıkamaya kadar dip köşe temizleyen ekiplere, Fahri Çelik teşekkürlerini ve memnuniyetini defalarca dile getirdi. Çelik, “Belediyenin bizim yanımızda olmasından çok memnun oldum.” dedi.

34 KİŞİYE EVDE BAKIM HİZMETİ VERİLİYOR

Yaşlılara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, tek başına yaşayan, kendi ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde gideremeyen yaşlılara hizmet verdiklerini söyledi. Yalnız yaşadığı, yardıma ihtiyacı olduğu tespit edilen yaşlılara yönelik yürüttükleri evde bakım hizmeti hakkında bilgi veren Kıratlı, “Evde bakım hizmeti sunduğumuz yaşlılarımıza, hijyen bir yerde yaşamaları için ev temizliği yapıyoruz. Onlara yemek yapıyoruz. Kişisel bakımlarını, temizliklerini yapıyoruz. 34 yaşlımıza evde bakım hizmeti sunuyoruz.” diye konuştu. Kıratlı, yaşlı insanların yalnızlık duygularını giderebilmeleri için onları ziyaret ederek beraber sohbet ettiklerini belirterek, “Sohbet etmenin yanı sıra onların evine giderek beraber yaptığımız yemekleri beraber yiyoruz. Bu onları çok mutlu ediyor. Hayatta en azından çok da yalnız değiliz’ diyorlar.”

REFAKAT HİZMETİ

Evde bakım hizmetinin yanı sıra yaşlılara refakat hizmeti de sunduklarını belirten Kıratlı, şunları söyledi: “Hasta olan yaşlılarımızı hastaneye götürüyoruz. Bunun yanında hastanedeki işlemleri boyunca onlara eşlik ediyoruz. Sadece hastaneye getirip götürme dışında kendilerinin yalnız başına yapamayacağı bütün işlemler için onlara refakat ediyoruz.”

Yaşlıların aile içi sorunlarını çözüme kavuşturma, sosyal hizmetlerden faydalanma konusunda danışmanlık hizmeti de verdiklerini kaydeden Kıratlı, özel günlerde ve haftalarda Mala Dikberen Mezin Lokali'nde çeşitli etkinliklerde bulunduklarını ifade etti. Kıratlı ayrıca, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yaşlılara dönük kent gezileri ve piknikler düzenlediklerini ifade etti.