Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dün şehri etkisi altına alan toz ve ardından yağan yağmurla birlikte çamura dönen cadde ve sokakları yıkamaya başladı. Belediye ekipleri, gelen toz ve çamurlu yağış nedeniyle tüm mesaisini kenti toz ve çamurdan arındırma çalışmalarına ayırdı. Bugün sabah 05.30’dan itibaren kentin tüm ana arterleri sulama araçlarıyla yıkandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 6 Nisan’da başlattığı ‘Diyarbakır’ı Seviyorum, Kirletmiyorum’ kampanyasının broşür dağıtmayı içeren birinci aşamasını dün tamamlandı. Ortadoğu'dan gelen toz nedeniyle kampanyanın ikinci aşamasını yarına erteleyen belediye, bugün sabah 05.30’dan itibaren ilçe belediyelerin temizlik ekipleriyle tüm ana arterleri sulama araçlarıyla yıkayarak, kenti toz ve çamurdan arındırmaya çalıştı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre Koruma Şube Müdürü Mehmet Baran, kentin çamur ve tozdan arınması için ilçe belediyeleri ile birlikte çalışma yaptıklarını kaydederek, "Kentimiz ve bölgemizde meydana gelen çamurlu yağmur sonucu kentte toz birikintileri oluştu. Kentimizde oluşan kirliliğin giderilmesi için bugün sabah 05.30 itibariyle ilçe belediyeleri ile birlikte ana arterlerimizde özellikle sulama araçlarımızla birlikte yıkama yaptık." dedi. Yarından itibaren çevre kampanyasının ikinci aşamasının başlayacağını, cadde ve sokakların dip bucak temizleneceğini söyleyen Baran, kampanyanın mayıs sonuna kadar süreceğini söyledi