Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Peygamber Efendimiz Hz. Muhamed’e (sav) hakaret içerikli karikatürler yayınlamasını kınamak için Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı’nda ‘Peygambere Saygı’ mitingi düzenledi.

Türkçe ve Kürtçe konuşmaların yapıldığı mitinge yoğun bir katılım oldu. Toplanan grup ellerinde ’ Cizre Nur Mahallesi’nden Nur Muhammed’e selam olsun’ ‘İslam Peygamberlere canlar feda’ yazılı pankart taşıdı. Mitinge Hür- Dava Partisi( HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekariya Yapıcıoğlu, meleler ve Seydalar da katıldı.

Programda Türkçe konuşma yapan Molla Osman Teyfur, hiç kimsenin fikir özgürlüğü, düşünce özgürlüğü adı altında İslami değerlere hakaret etmeye hakkının olmadığını söyledi. Kimsenin bunu düşünce fikir özgürlüğü diye insanlara sunamayacağını dile getiren Teyfur,”Bunlar ikiyüzlüdür. Fransa’da Yahudileri eleştiren bir yazarı kovdular. Allah Resulü tüm müminler için çok değerlidir. Allah Resulü'ne yapacağınız saldırıları, hakaretleri asla kabul etmeyiz. Sizler Allah Resulü'ne düşman oldukça, bizler size düşman olacağız. Çünkü bizler Allah Resulü'nün dostunu dost, düşmanını düşman kabul etmişiz. Sizler yeryüzünü ifsad eden, nesilleri mahveden insanları ve insani değerleri ayaklar altına alan emperyalistlersiniz. Sizler topraklarımızı coğrafyamızı işgal ettiniz. Evlerimizi başlarımıza yıktınız. Yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı çaldınız." şeklinde konuştu.

Program yapılan dua ile sona erdi.