23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da kutlandı. Kutlama alanı yıllar sonra TOMA’larla korunurken çocukların gösterileri sırasında defalarca elektrik kesintisi yaşandı.

Diyarbakır’daki kutlama Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kutlamalar ise Diyarbakır Valiliği önünde yapıldı. Programa Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serra Bucak, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Arık, vali yardımcıları, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler, 23 Nisan’ın önemini anlatan şiirler okudu. Anasınıfı ve 1.sınıf öğrencileri çeşitli halk oyunları gösterisi yaptı.

KUTLAMALAR SIRASINDA DEFALARCA ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANDI

Diyarbakır’da sık sık yaşanan elektrik kesintileri kutlamalara da yansıdı. Kutlamalar sırasında defalarca elektrik kesintisi yaşandı. Her kesintide kutlamalar kısa süreliğini durdurulmak zorunda kaldı. Elektriğin gelmesinin ardından sunucular, sıkıntının elektrikten kaynaklandığını belirtmek zorunda kaldı. Yine bir elektrik kesintisi sırasında Vali Aksoy ile protokol üyeleri çocuklarla konuşarak sorunun giderilmesini bekledi. Bu arada tören alanında babasını kaybeden bir kız çocuğu hüngür hüngür ağladı. Programın sunucuları anons ederek küçük kızı babasına kavuşturdu.

KUTLAMA BÖLGESİNE TOMA’LI ÖNLEM

Diyarbakır’da 23 Nisan kutlamalarında bir ilk daha yaşandı. Şehirde yıllar sonra kutlamaların yapıldığı bölgeye Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) yerleştirdiği görüldü. TOMA kutlama alanına 50 metre mesafedeki Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Valilik arasındaki kavşağa konuşlandırılması dikkat çekti. Kutlamalara katılmak isteyen vatandaşların üst aramaları da yapıldı. Programa geçen yıllara göre ilginin çok daha az olduğu görüldü.