Sur İlçesi’nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağıyla birlikte çatışmalar da yoğun bir şekilde devam ediyor. Devam eden operasyonlarda bu sabah, teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle, Özel Harekat Polisi Musa Yüce ağır yaralandı. Yaralı Yüce, tedavi için kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Sur’da -10 dereceye rağmen operasyon ve çatışma

DİYARBAKIR’da sokağa çıkma yasağının sürdüğü merkez Sur İlçesi’nde güvenlik güçlerinin sıfırın altında 10 derece altında devam ettirdiği operasyonlar, sürdürülürken Gazi Caddesi üzerinde bulunan esnaftan bazıları, kepenk açmadı.

Sur İlçesi’ndeki 6 mahallede sokağa çıkma yasağı devam ederken, güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar da, hava sıcaklığının sıfırın altında 10 olmasına rağmen devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Fatihpaşa ile Hasırlı Mahalleleri’nde yoğunlaşırken, çatışmalar sırasındaki silah ve patlama sesleri kilometrelerce öteden duyuluyor. Yasağın kaldırıldığı Gazi Caddesi’nde bazı esnaf bugün yine işyerlerini açmadı. Çatışmaların çıktığı mahallelere çıkan sokakların başında bulunan işyerlerini açmayan esnaf, tedirgin olduklarını, her an roket, havan mermisi ya da kurşun isabet etmesi ihtimali üzerine korktuklarını, bu yüzden kepenk açmadıklarını söyledi.

POLİS MEVZİLERİNE SOBA KURULDU
Polis ekipleri Gazi Caddesi üzerinde bulunan hemen her sokak başına mevzilenerek elleri tetikte bekliyor. Soğuk havanın etkisini yoğun biçimde hissettirmesi nedeni ile polis mevzileri branda ile kapatılarak içine soba kuruldu. Bir yandan teröristlerle her an çatışmaya hazır olan güvenlik güçleri, diğer yandan da üşümemek için kendi kurdukları sobalara ısınmaya çalışıyor.

İLÇEYE ASKER SEVKİYATI SÜRÜYOR
Öte yandan, çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı Dabanoğlu, Hasırlı, Fatih Paşa, Cemal Yılmaz, Cevat Paşa, Savaş mahallerinde polislerin yanında askerler de çatışıyor. İlk olarak 13 Aralık’ta Sur’a giren askerlerin ilçeye sevkiyatı devam ediyor. Zırhlı araçlarla getirilen askerler, yine zırhlı araçlarla ilçeden çıkarılıyor.