Fox TV Haber Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) seçim sonuçlarını daha kendinden emin ve daha emin adımlarla verdiğini söyledi. Cihan’ın verdiği sonuçlara Anadolu Ajansı’nın saatler sonra gelebildiğini belirten Şentürk, bunun Cihan’ın değerini bir kat daha artırdığını kaydetti.

Fox TV Haber Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Cihan’ın seçim sonuçlarını aktarmadaki başarısını değerlendirdi. Cihan ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şentürk, “Cihan Haber Ajansı daha emin daha kendinden emin daha güvenli adımlarla gitti. Biz artık klasikleşmiş, kendi arkadaşlarımız arasında da konuştuk ‘Anadolu Ajansı önden koşar ama bir süre sonra Cihan’a gelir’ ve nitekim böyle yapıyorlar. Bunu niye yapıyorlar onu da anlamadım. Halbuki Cihan Haber Ajansı gibi emin adımlarla gitseler çok iyi olur. Önden açtılar, açtılar, açtılar… Sonra bir durdular, bir beklediler, bir frene bastılar. Sonra yavaş yavaş gördük ki Cihan Haber Ajansı’yla eşit oldu. Mesela sekizlerde dolaştırıyorlardı HDP’yi, bir süre sonra tabi bir baktık ki onlar da ona geldi. Cihan Haber Ajansı HDP’yi baştan beri onbirlerde gösteriyordu, saatler sonra Anadolu Ajansı, Cihan Haber Ajansı’nın HDP ile ilgili rakamlarına ve diğer partilerle ilgili rakamlarına geldi. Yani Cihan Haber Ajansı’nın daha ilk başta verdiği rakamları Anadolu Ajansı saatler sonra gelebildi. Bu bariz bir şekilde gözlemlediğimiz bir konuydu.” diye konuştu.

‘ HABER AJANSI’NIN DEĞERE BİR KAT DAHA ARTTI’

Cihan Haber Ajansı’nın seçim sonuçlarıyla ilgili manipülasyon yapacağı yönündeki iddiaları da değerlendirenn Doğan Şentürk, “Çok erken spekülatif sonuçları Anadolu Ajansı gösterdi. Ve bir baktık ki, Cihan Haber Ajansı’nın verdiği sonuçlara yanaşabildi, sonrasında yanaşabildi. Yani HDP’yle ilgili yüzde onüçlere gece yarısında gelebildi Anadolu Ajansı. Bu da Cihan Haber Ajansı’nın değerini bir kat daha artırdı diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Medya üzerindeki baskının istenen sonucu doğurmadığına dikkat çeken Şentürk, “Bence AK Parti bunu değerlendirecektir. Bu sonucu neden aldık diye. Bu sonucu değerlendirirken de şunu mutlaka değerlendireceklerdir; özgür ortamlar gerekiyor. Ne yaparsanız yapın halk her şeyin farkında. Yani istediğiniz kadar medyayı denetleme altına alın bir süre sonra halk bunu istemiyor. Bunu gösteriyor. İşte demokrasi böyle bir şey. Şu anda da tabloyu gösterdi. Sadece özgürlüklerden, sadece barıştan, sadece adaletten yana değil halk. Aynı zamanda özgür bir medyadan da yana. Bizim aldığımız sonuçlar da bunu gösteriyor.” diye konuştu.

Gazetecikte tarafsızlığın önemine değinen Şentürk, “Gazetecilik budur, fotoğraf çeker. Herhangi bir tarafın yanına gitseniz olmaz. Herhangi bir tarafı desteklerseniz olamaz. Öyle bir şey olsaydı bugün işte bakın iktidara yakın medyanın toplam tirajı yüzde on sekiz. Niye hala geride seksen ikilik bir tiraj var? Yani bunu oturup düşünmeleri lazım. İstediğiniz kadar hükümetin hoşlanacağı şeylerden söyleyin bu tiraj getirmez. Bu etki sahası yoktur. AK Partilisi de gelir doğruyu söyleyeni izler, CHP’lisi de gelir doğru söyleyeni izler, MHP’lisi de, HDP’lisi de doğruyu söyleyeni izler. İllüzyon yapamazsınız, medyada illüzyon yapamazsın” ifadelerini kullandı.