Antalya’da yaşayan Ümmühan Uysal, diyalize giren 29 yıllık eşi İdris Uysal’a sevgililer günü hediyesi olarak böbreğini verdi. Doğum gününde nakil olan Uysal, eşinin böbreğiyle yeniden sağlığına kavuştu.

Antalya’da yaşayan işçi emeklisi 51 yaşındaki İdris Uysal’a, 3 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi kondu. İlaç tedavisi gören Uysal’ın böbrekleri geçtiğimiz yıl tamamen iflas etti. Böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmeye başlayan Uysal’a 29 yıllık eşi Ümmühan Uysal (48), böbreğini vermek için gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’ne başvuran çiftin dokularının birbirine uyduğu belirlendi. Tahlillerin tamamlanmasının ardından nakil için hazırlıklara başlandı. Uysal çifti, nakil için ise, İdris Uysal’ın doğum günü olan 12 Şubat tarihini seçti. Prof. Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekip tarafından yapılan operasyonla Ümmühan Uysal’dan alınan böbrek eşine nakledildi. Naklin başarılı geçtiğini belirten Dinçkan, çiftin servise alındığını, bir hafta içerisinde de taburcu olacaklarını söyledi.

‘ÇİFTE MUTLULUK YAŞADIM’

Organ nakliyle sağlığına kavuşan İdris Uysal, bugüne kadar sevgililer gününde hep kendisinin eşine hediye aldığını, ancak bu kez eşinin kendisine hediye verdiğini söyledi. Bugüne kadar aldığı en anlamlı hediye olduğunu ifade eden Uysal, “Nakil, doğum günümde gerçekleştiği için iki günü birlikte kutlamış olduk. Çifte mutluluk yaşadım. Bugüne kadar bana her konuda destek veren eşim, bu kez hayatımı da kurtardı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi. Uysal, eşinin 29 yıllık mutlu bir evliliğinin ardından kendi böbreğini vermesinden dolayı çok duygulandığını belirtti.

‘HİÇ DÜŞÜNMEDEN GÖNÜLLÜ OLDUM’

Doktorların organ nakli önerisi üzerine hiç düşünmeden eşine böbreğini vermek için gönüllü olduğunu kaydeden 3 çocuk annesi Ümmühan Uysal da, “Haftanın 3 günü diyalize giriyordu. Durumuna çok üzülüyordum. Dokularımız uyunca inanılmaz bir sevinç yaşadım. Nakil iki özel güne rastlayınca bizim için daha anlamlı oldu. Biz kurtulduk ama organ nakli bekleyen çok sayıda hasta var. Umarım onlar da bir gün nakil olurlar.” dedi.