Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğuştan bedensel engelli bir kişi Kimse Yok Mu Derneği'nin yardımı ile hayata tutundu.

Afşin'de doğuştan kifoskolyoz (Doğuştan omurganın gögüs veya belde görülen yana, öne veya arkaya doğru oluşan eğrilik hastalığı) hastası 15 yaşındaki Murat Topal, hastalığını iyileştirecek ameliyat parasını denkleştiremeyince imdadına Kimse Yok Mu Derneği yetişti. Kimse Yok Mu Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga, Topal ailesinin ihtiyaç duyduğu 8 bin 500 lirayı yardımseverlerin katkısı ile karşılayarak İstanbul Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat olmasını sağladı.

Yıllardır sırtındaki kamburlardan dolayı rahatsız olduğunu belirten Murat Topal, "Bende arkadaşlarım gibi oynamayı çok istedim. Ama küçüklüğümden beri hasta olmak, koşamamak bana çok acı geldi. Bazı doktorların 'ameliyat olursan yaşamazsın' sözüne aldırmadım. Bugüne kadar 6 ameliyat geçirdim." dedi.

Baba Hamza Topal da inşaatlarda çalışarak geçinen biri olduğunu ifade ederek, "Oğlum Murat’ı bu güne kadar 6 defa ameliyat ettirdim. Maddi gücüm kalmadı. Son ameliyatta yaklaşık 20 bin lira masraf çıktı. Sağ olsun Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı." açıklamasında bulundu.