Sağlık çalışanları, sivil toplum örgütlerinin aldığı karar doğrultusunda Türkiye genelinde 13-14 Mart tarihlerinde, iş bırakma eylemi yapacak. Kayseri’de de doktorlar 13 Mart günü iş bırakacak, 14 Mart Tıp Bayramı’nda ise nöbete gitmeyecek.

13-14 Mart tarihlerindeki iş bırakma eylemiyle ilgili, Sağlık Çalışanları Sivil Toplum Örgütleri Platformu adına açıklamalarda bulunan Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ümit Işıldak, şunları söyledi: “Sağlık çalışanları olarak haklarımız, hastalarımız ve mesleğimiz adına itiraz ediyor ve uyarıyoruz. Paran kadar sağlık, kazandırabildiğin kadar ücret dayatması nedeniyle, sağlık çalışanlarına saygı, her geçen gün daha da azalıyor, çalışma barışı bozuluyor, sağlığımız bozuluyor, mesleğimizden soğuyoruz. Ailemize, çocuklarımıza, arkadaşlarımıza yeterince zaman ayıramıyoruz. Halkımız sağlık hizmeti alırken, ağız diş sağlığı hizmeti de dahil ücret ödemesinden endişeliyiz.”

Dr. Ümit Işıldak, emeklilikte artan yoksulluktan, yıllık izin ve hastalık istirahatlerimizi kullanmaktan, esnek, kuralsız, güvencesiz, uzun süreli, aralıksız, fazla çalışmaktan, darp edilmekten, tehdit edilmek ve öldürülmekten, sözleşmemizin fesih edilmesinden, sağlığın taşeronlaşmasından korktuklarını dile getirdi. “Emeğimize, değerlerimize, mesleğimize ve geleceğimize sahip çıkacağız” diyen Dr. Işıldak, “Mesleki özerklik ve hasta mahremiyetini savunmaktan, güvenli ve güvenceli koşullarda çalışabilmek, demokratik bir ülkede insanca yaşayabilmek için birlikte mücadele etmekten her şeye rağmen vazgeçmeyeceğiz. Bu gerekçelerle Kayseri Tabip Odası olarak 13 Mart Cuma günü Acil ve Yoğun Bakım birimleri hariç iş bırakıyoruz. Vatandaşlarımızın bize destek olmasını çok acil değiller ise sağlık kurumlarına gitmemelerini istiyoruz. Ayrıca daha önce olduğu gibi 14 Mart Cumartesi nöbetlerine de gitmiyoruz” dedi.